Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на photo принтер
Автор: fix3d   
Дата:   19-12-12 15:26

Имам нужда да принтирам не големи бройки A4 с малки снимки. Целта е снимките да са с много добро качество и да са устойчиви на влага и слънце. Принта ще се прави на самозалепващо се фолио "1914 ВОДО-УСТОЙЧИВО INKJET PVC ФОЛИО" от http://www.microasu.com/ORAwjet1.htm или подобно.

Спрял съм се на 2 модела мастилно струйни принтери с ciss системи с пингментни мастила.

1. Canon PIXMA iP4950 Photo Colour Inkjet (170EVR)
2. Epson Stylus SX130 Printer, Scanner and Copier (180EVR)

Обмислям 2рия само защото консултант продавача твърди че качеството на принта е по-добро и epson принтерите работели по-добре с неоригинални консумативи.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на photo принтер
Автор: didesignbg   
Дата:   19-12-12 15:56

Пиксмата е около 170 лева. Посоченият епсън не е фото, а по-скоро офис.
Не съм убеден, че пиксмата може да ползва пигментни мастила, освен второто черно. За епсъните става, но пигментните мастила са си тегава работа. Съвета ми е щом става въпрос за не големи бройки да отидеш да ти ги напечатат на читав принтер с истински ув, или пък други подходящи за медията мастила.

Дата:   19-12-12 20:51

Печатането в студио не е вариант. Щом тези принтери не са окей може ли да препоръчаш добър принтер за целта.

Дата:   19-12-12 22:27

(цените за принтерите са такива защото включват ciss и мастила)

Автор: papi   
Дата:   19-12-12 22:30

[smilie11]

Публикацията е редактирана (19-12-12 22:31)

Дата:   19-12-12 22:45

За кое ? :) е [smilie11]

Дата:   19-12-12 23:05

На sx130 ще вървят пигментните мастила, поне известно време, но няма да имаш качеството на фото принтер. Такъв е епсън p50, или ако искаш мултифункционалка PX сериите работят с по 6 мастила. Не знам обаче как ще се държат мастилата с медията. По принцип пигментните мастила искат да печаташ много за да не запичат, утаяват се и други такива проблеми. Като цяло вървят с по-истинските принтери, но там и цените са други.
Ако ти е за опит и можеш да прежалиш парите вземай епсъна, нищо че ще прави по-малко цветове.

Дата:   20-12-12 08:40

3 в 1 Epson Stylus Photo PX730WD с CISS
Това окей ли е като 3 в 1.

(питах и за цена на p60)

Дата:   20-12-12 09:34

Да, ок е. Но трябва да си наясно, че с пигментните мастила ще го запушиш рано или късно. Ако държиш на пигментни мастила, удачният вариант е да си купиш принтер направен за пигментни Ultrachrome мастила, само дето последният А4, май е R800 и не се прави от години. А пък за А3 цените са различни. Просто въпроса ти няма правилен отговор, или поне аз не мога да го дам.

Дата:   20-12-12 11:22

Благодаря, беше ми много полезно. Може би ще размисля за пигментните мастила.

По съвет на приятел и това, което изчетох из нета се насочих към Epson L800 и в момента чакам оферта за цена от factor.bg.

Дата:   20-12-12 12:35

Epson L800 e P50 на който е сложена CISS от самите епсън.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »