Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам нужда да принтирам не големи бройки A4 с малки снимки. Целта е снимките да са с много добро качество и да са устойчиви на влага и слънце. Принта ще се прави на самозалепващо се фолио "1914 ВОДО-УСТОЙЧИВО INKJET PVC ФОЛИО" от http://www.microasu.com/ORAwjet1.htm или подобно.
Спрял съм се на 2 модела мастилно струйни принтери с ciss системи с пингментни мастила.
Обмислям 2рия само защото консултант продавача твърди че качеството на принта е по-добро и epson принтерите работели по-добре с неоригинални консумативи.
Пиксмата е около 170 лева. Посоченият епсън не е фото, а по-скоро офис.
Не съм убеден, че пиксмата може да ползва пигментни мастила, освен второто черно. За епсъните става, но пигментните мастила са си тегава работа. Съвета ми е щом става въпрос за не големи бройки да отидеш да ти ги напечатат на читав принтер с истински ув, или пък други подходящи за медията мастила.
На sx130 ще вървят пигментните мастила, поне известно време, но няма да имаш качеството на фото принтер. Такъв е епсън p50, или ако искаш мултифункционалка PX сериите работят с по 6 мастила. Не знам обаче как ще се държат мастилата с медията. По принцип пигментните мастила искат да печаташ много за да не запичат, утаяват се и други такива проблеми. Като цяло вървят с по-истинските принтери, но там и цените са други.
Ако ти е за опит и можеш да прежалиш парите вземай епсъна, нищо че ще прави по-малко цветове.
Да, ок е. Но трябва да си наясно, че с пигментните мастила ще го запушиш рано или късно. Ако държиш на пигментни мастила, удачният вариант е да си купиш принтер направен за пигментни Ultrachrome мастила, само дето последният А4, май е R800 и не се прави от години. А пък за А3 цените са различни. Просто въпроса ти няма правилен отговор, или поне аз не мога да го дам.