Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой от двата/трите? - panasonic gf3 или olimpus pm1,2
Автор: manita   
Дата:   14-12-12 22:27

Хайде,моля...дайте съвет: Купувам си фотоапарат: след селекция останах да се колебая м/у тези 3 вида.[smilie11]
Критерии за избор:
1.Качествени снимки
2.Възможно най-лек.
Ако някой има от тези 3-те, нека сподели.Моля..

Отговори на това съобщение
 Re: Кой от двата/трите? - panasonic gf3 или olimpus pm1,2
Автор: serjy   
Дата:   15-12-12 08:46

E-PM2 е най-нов и с най-добър сензор и картинка. другите два са равностойни. [beer]

Дата:   15-12-12 11:02

Благодаря ти за отговора.Явно темичката ми е изтъркана, но ми беше интересно притежатели на някои от тези апарати да кажат по някоя дума. На GF3 - светкавицата е вградена, а на олитата се слага допълнително - дали това не създава неудобство/ изпусксне на ценен момент докато я сложиш,носене отделно/Дано някой притежател даде едно рамо - на мен ми трябва за интерсено пътуване...ще купя тяло с китов обектив или може би тяло с палачинка/обективът е по-лек/,но и за това искам съвет :)

Автор: Jankoff   
Дата:   15-12-12 12:37

Най-добре и с китов обектив, т.е. зум, щом е за пътуване (трябва да се приближават обекти), но и с палачинка. Най-добра за общи цели е Panasonic 20mm 1.7. Е, Panasonic 25mm 1.4 е още по-добър обектив (по-голям от палачинка) и дори страхотен, ама и парите му са добри [smilie5].
Аз не страдам от това, че моят PEN няма светкавица. Даже така е по-удобно. Ако ми потрябва вечер, слагам допълнителна, мощна. Тя стандартната и без това не върши много работа.
serjy е напълно прав кой е най-добрият апарат, при това е значително по-добър от другите два.
Ще добавя, че липсата на стабилизация в Панасоника винаги през годините го е изключвала от мой евентуален избор, въпреки че иначе съм почитател на тази марка - за обективи, плазмени телевизори и др.

Автор: vth41   
Дата:   15-12-12 13:47

Ако снимките са приоритет - E-PM2 > E-PM1 > GF3

Ако приоритет е видеото - E-PM2 или GF3(има "хак") > E-PM1

Светките и на трите за мен не са кой знае колко използваеми, ама аз по принцип използвам светкавица много рядко. По-добре светъл обектив (20/1.7) + използваемо високо ISO (E-PM2) [smilie24]

Дата:   15-12-12 15:44

Снимките са абсолютен приоритет. Видеото не ме вълнува. Благодаря за инфото! За лаик като мен, който тепърва го разчовъква фотографията вашите съвети са много ценни за мен - особено за обективите.Иначе недвусмислено ме ориентирате към ПМ2.. и ще ви послушам. Благодаря[smitten]

Автор: Jankoff   
Дата:   15-12-12 16:38

Ще стане човек от тая manita.
[smilie18]
Други тук - ти ги съветваш, съветваш, те си знаят тяхната.
И после си блъскат главите.

Дата:   16-12-12 00:01

Eee...а дано!Сега ще чакам празниците да си го самоподаря...после ще се похваля. Весели празници на всички, които ми отделихте от времето си...после може пак да помагате с това-онова докато "навлизам в матрията"[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »