Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте. Днес както си снимам изведнъж SDHC Transcend 16GB Class 10 умря и много се изнервих, че си загубих кадрите, въпреки че не са много и че замина точно в неточния момент. Повече от тази марка няма да купя... Бихте ли предложили нещо по-качествено и издръжливо до 35-40 лева макс, като не искам да умре както тая за 1 година :X. Благодаря ви предварително. Забравих да спомена, че картата трябва да е бърза, защото се снима на Full HD, с тоя Transcend уж Class 10, ама кат се съберат 50-100 снимки в него и някое клипче на следващите клипчета започва да ми ги спира автоматично, защото не успява да запише достатъчно бързо... Гледам тука някакви SanDisk 30mb/s 8GB те качествени ли са? :)
Гаранцията на картата няма никакво отношение към издържливостта и. Гаранцията показва готовността на търговеца/производителя да ремонтира/замени стоката в рамките на гаранцията и нищо повече.
Гърмяла ми е карта с доживотна гаранция. Смениха ми я, даже с по-голяма.
Аз съм с една Hama SDHC high speed Gold 10 клас, 8 гб. Ползвам я почти година и половина и, да чукна на дърво, не ми е правила проблеми. Като резерва имам Transcend пак 8 гб клас 10, но почти не съм я ползвал засега.
Няма такава карта от който и да е производител, която да е защитена на 100% от дефект, гаранция дава производителят, търговеца може да я удължи, като цената съответно нараства малко (един вид като застраховка).Големите вносители и търговци в България (и по света)си водят статистика за %-та дефекти на всичко което внасят.Само такъв вносител-търговец може да даде приблизително точна информация (ама едва ли, защото е търговска тайна)...
На скоро влязох в един Сони център и си взех Sony 32GB SDHC UHS-1 (до 94Mb/s четене теоретично), картата е water, cold, shock proof и на рентгенови лъчи държала казват... Струваше ми скромните 79 лв. Изглежда читава на външен вид, но колко ще изкара един Господ знае само.
И един скромен съвет, мобилните телефони да се държат по-далеч от мемори картите. Вчера като ми звънна ГСМ-а и се наложи да правя хард рестарт на лап топа че всичко блокира. При картите рестарт нямааа...
wafen, аз пък се дразня някой като говори глупости. Да Samsung са част от няколкото производители на флаш памети, заедно с тошиба, интел, микрон и СК, но ползват чужди части за да си сглобяват стоката. Производителите на контролерите за паметта в СД картите са 3 примерно - JMicron, Phison и Hyperstone. И някак си се чудя защо така всички преопръчват Панасоник и СанДиск, при все че уж Самсунг произвеждали най-хубавите карти и памети. Това са пълни глупости които си написал. Интересно ми е наистина на SanDisk кой им доставя картите за да си лепят етикетчета върху тях, след като те са пионерите на стандарта?
Предпочитам да се доверя на тествани и изпробвани марки, които са разработили стандарта от колкото на корейски мега концерн който произвежда всичко от перални до телевизори през фотоапарати и коли и е способен единствено и само на копиране на идеи...
Кажи сега, кои са тези няколко производители които зареждат пазара, при все, че почти всички компоненти за картите идват от различни места... То ако беше толкова просто с лепене на етикети...
П.С. Не отричам, че има марки които използват ребрандинга, но определено не са толкова много.
П.П.С. "Лексар са лошокачествени памети" ми звучи като "Всички деца обичат мики маус", звучи правдоподобно, но е далеч от истината...
SanDisk са един от собствениците на патента за стандарта.
Разполагат със софтуер, който при нужда, се справя доста добре с възтановяване на изтрити файлове.
Гаранцията им важи в цял свят... т.е. във всеки един магазин по света, където продават SanDisk, ако нещо се случи - би трябвало да я заменят, без проблем.
Досега съм снимал само със SanDisk и не ми се с случвало да има проблем
Абе за сега няма да се сменя, защото по едно време ми дойде на идея да и изчистя контактчетата и взе че се оправи (е малко не ми харесва, че прави такива номера, ама няма да се дават пари щом бачи) пък и не знам от къде се взе още една 16 гигабайтова в шкафа, дори нямам спомени да съм купувал втора