Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Старата версия без. По остър е по целия кадър и всичко общо взето му е по-добро. Стабилизацията на новия даже не е нищо особено.
Видео съм снимал и беше екстра
Не стабилизирания е по-остър, но чак по целия кадър.
до 28 мм краищата са много меки ... или по-правилно са извън фокусната равнина тъй като обектива е с крива фокусна равнина от 17-28 мм! Същото се наблюдава и при фирмените версии на късото светло варио.
аз си купих в рамките на 3 месеца два тамрона 17-50 без стабилизация и един тамрон 55-200 това са 3 обектива, ами да ти кажа тва с бек и фронт фокуса е само някаква форумна легенда, и мене ме плашеха в началото ама нямам проблеми с нито един обектив :) купувай смело
Да наистина е голяма легенда. От 4 тамрона които лично съм пробвал нито един не работеше. Но за Никон. Отделно някои работят добре на близо и на безкрайност удрят криво
Да си щастлив, че не си уцелил лошото.
Е аз съм снимал и с двете версии и неведнъж съм оставал приятно изненадан да имам остра картинка на ниски скорости, където бракът без стабилизация вече е много голям. Но ако снимаш със статив нямаш нужда от никаква стабилизация. Снимането е индивидуално упражнение и не вярвай на никого ако ти говорят, че с тази или онази версия обектив ще е по-добре. Всички искаме с един обектив да може да снимаме всичко, с идеални оптични качества, но не става.
Пробвай сам, не вярвай на легенди. Когато не можеш да снимаш винаги ще е виновна техниката. А новия да е лош, колко да е лош, виж сам:
http://www.youtube.com/watch?v=PxC-0t89Thg