Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Дори и да имам някакви съмнения за качествата и, не мога да бъда толкова категоричен в оценката си, като теб, по простата причина, че тази "неможещата" си вади хляба с фотография и е професионален фотограф и прави пари, колкото двадесетте най-професионални критици тук.
Снимките и бяха супер зле,не знам дали успя да ги видиш,но в този форум има поне 10 човека,които ще я сложат в малкия си джоб.Не говоря от артистична гледна точка,а от изцяло техническа,70% от снимките и бяха с ужасна светлина,лицето в сянка,изгорели части от лицето...Въобще не ми допадна,но това е лично мнение.
Изкарват бре, разни новоизлюпени фотографки-домакини останали си да гледат децата и решили че могат да правят пари като снимат детски портрети например...Важното е да имат познати за клиантела. Познавам и българки такива фотографки тук в Канада
Ами Марине, смешен ми е избора на обектива, който си е избрала за конкретните снимки. В това студио последният обектив с който бих заснел някой е 70-200 2.8. Това е моето авторско виждане, очевидно нейното е различно и за това снима с РПГ-то. На никой от моделите си не бих го причинил, освен ако не е наложително. В тази ситуация според мен не беше, според нея беше и толкова. Колкото фотографи, толкова гледни точки Иначе ми хареса контакта и с моделите.
BTW изкарването на пари от фотография без значение колко, е последният критерии за качеството на дадените снимки. В изкуството примери колкото щеш, но да не задълбаваме.
Ами той и Зак Ариас, миналата година в подобен лайв снимаше с 70-200/2.8 пък не видях да има проблем. И аз си пуцам в ТВ студио с постоянно осветление понякога и на 3200 АСА портрети, че ми трябва висока скорост и какво от това?
> Ами Марине, смешен ми е избора на
> обектива, който си е избрала за
> конкретните снимки. В това студио
> последният обектив с който бих
> заснел някой е 70-200 2.8. Това е моето
> авторско виждане, очевидно
> нейното е различно и за това снима
> с РПГ-то. На никой от моделите си не
> бих го причинил, освен ако не е
> наложително. В тази ситуация
> според мен не беше, според нея беше
> и толкова. Колкото фотографи,
> толкова гледни точки Иначе
> ми хареса контакта и с моделите.
А ще бъдете ли така добър да поясните защо 70-200/2.8 не става за студио?
Екобо никъде не съм написал че 70-200 не става за студио, защо не четете постовете? Изказах си личното мнение, за определената ситуация, как аз бих го направил.
...И между другото защо постоянно, все някой ще рипне като ощипана госпожица, когато някой си изкаже СОБСТВЕННОТО мнение по даден фотографски въпрос?
Не искам да съм адвокат на водещите лекции в Creativelive, но целта на тези уебинари не е да те шашнат със шедьоври, а да покажат пътя, метода.
Има много различаващи се по-можене лектори и някой от тях бяха страхотни. Други не толкова, а някои дори, след десет минути ги изключвах.
Съгласен съм, че днес, двамата имат проблем с говоренето, директният им кадър е под въпрос, но ударението е на постобработката, така че може и да излезе нещо интересно.
А, и друго - тези лекции са за, как да го кажа - по-начинаещи фотографи. Нека да не сме толкова строги.
П.П. Станев, реакцията ми на "ощипана госпожица" , изразена в прост въпрос, беше на "изказаното от теб Лично мнение":
Автор: E.Stanev
Дата: 10-12-12 22:02
И мацето пуца със 70-200 2.8 портрет в студио ......на ИСО 1600
С изразена от теб ясна и аргументирана позиция! undefined
Аз лично, много обичам да снимам портрети с микрото 105/2.8. Означава ли, че пуцам и си хабя картата и затвора на апарата?
Разберете го, проумейте, втълпете си, прегърнете или просто се примирете с факта, че личните ни предпочитания не са световен закон и който не ги споделя не е идиот, а просто различна личност.
Проблема със 70-200 в студио е, че е огромен и моделите се стъписват като го видят. Има и психологически фактор, защото срещу нас седи човек, а не бюро. А да казвам ли и минималното му разстояние за фокусиране колко е? Иначе не е да не става, ако гледаме качеството на картинката