Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте. Имам въпрос относно фотоапарат, който искам да си взема. Апарата е Canon PowerShot SX 150IS. Искам да се занимавам с фотография, но на този етап възможностите ми са 300-400 лв. за фотоапарат. Знам, че не са много, но все пак се обръщам към хората разбиращи от тези неща и искам да ви помоля да изкажете мнение за този апарат и евентуално ако имате по-добри предложения да ги споделите.
Благодаря предварително.
Ползвай търсачката,всеки ден се пускат буквално 3-4 теми като твоята,въртящи се около 300-500лв за апарат,в които се дъвчат едни и същи модели апарати.Само днес има майче 4 теми за покупка на нов апарат,форума съществува от години,сам може да сметнеш за каква бройка става дума...
Ако още не си видял, в една друга тема се питаше за SX150/160 и един Nikon.
Ето какво посъветвах питащия:
От тези трите, избирай между SX160 и Никончето. Като цяло ще са със сходно качество, затова прецени, кое е по-важно за теб - по-голям зуум (Никон, 26 пъти срещи 16 на Канон) или компактност и по-малко батерии (Канона е с 2 батерии АА, докато Никона е с 4 батерии АА). Другите им гъдели са що-годе сходни.
Ако цената е от значение, вземи Никона. С около 40 лв по-евтин е, че го дават и с калъфче.
Благодаря за съвета и мисля наистина да се насоча към Никон. Все пак ще следя и базара за други предложения, защото наистина искам да си взема сравнително добър фотоапарат. Търся доста и апарати със сменяеми обективи, но за тези пари са рядкост, а и естествено се продават в повечето случаи само тела. Но продължавам да търся и ще се похваля като се спра на нещо .
Благодаря отново.
Такааа... Поредния въпрос. Намерих Олимпус Е-420 и моля за мнение. Изчетох доста неща за него във форума и виждам, че не всеки го одобрява и че има хора които биха предпочели турбо-сапунерка пред него. Апарата ще го ползвам за всякакви снимки - от събирания с компанията до сътворяване на красоти (след като се науча точно как да работя с него). Моля да си изкажете мнението за апаратчето.
Ако ти си решил с един фотоапарат да направиш вдъхновяващи кадри, никой не може да дойде и да ти каже - абе, знаеш ли, няма да стане.
Ще стане.
Следвай сърцето си.
Аз снимам със сапунерки, виж ми снимките.
my.point.of.view , снимките ти са уникални. Браво за тях. Ще те послушам съвета ти и до няколко дни се надявам и аз да направя албумче в любимия форум.
колега, аз преди две-три години си купих първия ми dslr и беше именно този Олимпус, екстра си е апарата за начинаещ и въвеждащ, на мене много ми хресваше и правеше яки снимки https://photo-forum.net/joro/emoticons/sweetheart.gif
my.point.of.view - снима със сапунерче с 35 мм филм. Няма как да изкараш неговото качество на изображението и някой други характеристики с обикновено дигитално сапунерче. Вземи си Olympus Pen, Sony Nex или някоя подобна камерка (а за dslr - Nikon d80, d90, Canon 400d, 450d са евтини втора ръка и с подходящия обектив няма да има ограничения). После пък ще мислиш за композиция, светлина и техники на снимане.