Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Никога вече с едно тяло!
Автор: Jankoff   
Дата:   09-12-12 11:59

Говоря за тяло на фотоапарат. [smilie5] [smilie18] Подзаглавие на темата: "Идиот! Идиот! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
Идиот! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
" Подподзаглавия: "Никога не слушай жена си за важни неща! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif
Не, не, и пак не! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif

Бях няколко дни в командировка в Париж. Няколко години вече, отивайки в командировка или на екскурзия, задължително нося поне два фотоапарата със съответните поне два обектива - един по-широк, друг по-дълъг. Неотдавна в Санторини, тъй като мястото е епохално, даже носех три апарата, а жена ми още един, плюс видео.
Преди да тръгна сега обаче, жена ми ми казва: "Абе, що се мъчиш с тия апарати? Я си вземи тоя път само малкия PEN и си карай леко и спокойно!"
Защо, защо, защо послушах жена си? [smilie11] Идиот! Завършен! На колела! [smilie9]
Качвам се на Айфеловата кула, вървя по Сена и т.н., правя снимки (с Panasonic 25mm = 50mm), а дясната ми ръка все напира да хване съответен втори апарат, та да снимам нашироко, или надълго и т.н. Обаче втори апарат няма, няма и няма! Само носех втори обектив, рибешко око!
Малиииий, умрях от яд! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
И колко отдалечени обекти не съм заснел!?! [smilie9] Просто не е истина! https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Да кажем, си на Айфеловата кула и искаш да снимаш хем нашироко, хем надълго, хем на средни разстояния. А не може. И един гаден студен вятър шиба - с ръкавици не може да сменяш обективите, щото току-виж си изпуснал някой. Съответно това ти причинява стрес, губи ти се адски много време, все остава нещо, което не си видял и заснел! И така нататък! Изпоизнервих се, измъчих се! Ужас! Добре, че поне снимките с Паналайката са много хубави! Страхотен обектив!
И гледам колегите фотографи - половината сменят ли, сменят обективи! [smilie11] Тая работа хич не мога да я разбера. Телата вече не са скъпи, можеш спокойно да си вземеш още едно тяло, особено сега, когато вече за 200-300 евро можеш да имаш дори ново.
Съвет към всички: ако искате да сте фотографски щастливи на екскурзия и пр., носете си винаги второ тяло с втори обектив!
А не носете втори обектив с едно тяло! [cool]
И най-важното: не слушайте жените си за важни неща! [beer]
Съответен съвет към нежните същества: не говорете на половинките си глупости! Особено за неща като фотография! [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Никога вече с едно тяло!
Автор: peter_m   
Дата:   09-12-12 12:05

Така е, като не си вземеш един ултра мега супер турбо сапунер с поне 30 зуум [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   09-12-12 12:06

За подобни туристически снимки си вземи един FZ200 с приравнено 25-600/2.8 и не се занимавай с глупости:)

Автор: zariio   
Дата:   09-12-12 12:06

Кво си пил снощи бе колега [smilie5]

Автор: 3DF   
Дата:   09-12-12 12:08

Те за това хората са измислили SIGMA DP1

Автор: uri64   
Дата:   09-12-12 12:08

Ама това освен на нас каза ли и го на нея със съответния тон и физиономии (вместо емотикони)?
[smilie5]

Автор: to6e   
Дата:   09-12-12 12:11

Затова някой хора не си вземаме жена [cool] сами да сме си виновни [smilie5]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-12-12 12:11

Как па няма да се помъкна на екскурзия с две тела, права е била жена ти, а ти вместо да си я послушал, да поразпуснеш, да се поразходиш, да се потопиш в атмосферата, си се напрегнал за глупости[smilie23]

Дата:   09-12-12 12:12

Хе-хе, то ако е за турбосапунер, аз си имам. Няма как турбосапунер да замени апарат с голям сензор от гледна точка на качеството.
Борим се за качество всеки ден и час, нъл тъй! Дори да е само за нюансче в повече. [smilie24]
Ако не се борехме за нюансчетата, щяхме да си джараме с джиесемите. [smilie5]

Автор: idivanov   
Дата:   09-12-12 12:17

Добре де, що не качиш някоя снимка, та да видим качество...[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   09-12-12 12:29

За тоя тип туристически снимки и особено от РОУ, един качествен турбосапунер е предостатъчен. От опит го казвам.
Друг е въпроса, че нямам никакъв смисъл да снимаш разни неща дето ги има по пощенските картички, съсредоточи се върху улицата, живота, хората, атмосферата и т.н.

Дата:   09-12-12 12:31

uri64: "Ама това освен на нас каза ли и го на нея със съответния тон и физиономии (вместо емотикони)?"
Още не се е появила. Чакам я с нетърпение да й пообясня некои работи. [smilie5]

idivanov: "Добре де, що не качиш някоя снимка, та да видим качество..."
След час-два. И качеството ще е на обектива, а не на задапаратното устройство, което е около средностатистическия тип. [smilie5]
Убеждавам се за пореден път, че е вярно това, което пишат в ревютата, че всичко, що е Leica, има "магия" и "уау-фактор". Трудно е да се опише и обясни, но е така.
Говоря не само за технически реквизити като острота и подобни, говоря най-вече за цветове: истински без да са клинични, топлят сърцето без да се набиват в очите. [thankyou] [cool]
По-хубаво от това не мога да го измисля как да го кажа, а твърдението ми е на базата на сравнение с доказани обективи като Олимпус 12-60 и 11-22.

Автор: E.Stanev   
Дата:   09-12-12 12:31

[smilie11] [smilie10]

Автор: SoftImage   
Дата:   09-12-12 12:34

Jankoff, защо не закачи 14-42 - китака? Той е доста приличен и нямаше да имаш такъв проблем. А 25мм 1.4 и 45мм 1.8 ползвай за "street" както ти предлага boni.

Автор: Gecata   
Дата:   09-12-12 12:44

Е братко, ти си искал да заснемеш всички снимки на света в един ден и от едно място[smilie3]. Слушай повече жена си. С нормалния обектив си бил по оперативен и е можело да се размърдаш на сам натам , а и като ти трябва широко що просто не си врътнал една панорама?

Автор: alphatier   
Дата:   09-12-12 12:52

Когато хобито стане мания,не е добре [smilie2]

Автор: Tnt   
Дата:   09-12-12 12:52

2 tela sa ми екстра и то баш за туристически снимки. Един никон Д7000 и едно фуджи Х100 и така.

ама пък и аз никогиш няма да слушам жина си за такива важни неща [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-12-12 13:01

boni: "За тоя тип туристически снимки и особено от РОУ, един качествен турбосапунер е предостатъчен. От опит го казвам. Друг е въпросът, че няма никакъв смисъл да снимаш разни неща дето ги има по пощенските картички, съсредоточи се върху улицата, живота, хората, атмосферата и т.н."

Моите почитания към професионализма, но възгледите ни тук много се разминават. Първо, аз нямам време да разгледам в подробности всички снимки, които съм направил - защото правя стотици на ден, а някой път дори хиляда, какво остава да се занимавам с RAW и подобни губи-време неща? Понякога коригирам елементарно JPEG-овете. Второ, след малко ще пусна една партида снимки, от която ще се види, че на пощенски картички няма как да има подобни уникални и лично изживяни моменти. Точно това правя - съсредоточавам се върху неща, за които трудно може предварително да се предположи, че ще излязат интересни. Казвам го като любител, който сам се е учил и е установил как могат да се правят интересни неща. Нямам време да се уча специално, а и повече ме интересуват свойствата на техниката, отколкото принципите на композиция и пр. Щракам неудържимо: което излезе хубаво, излезе, което не - нищо. Не съжалявам за нито една снимка, всичките ти показват и напомнят къде си бил години по-късно. Дигиталната фотография е невероятно постижение. Бил съм на много места преди нейното навлизане, не мога да си спомня почти нищо от тях. Човешката памет е слаба, особено визуалната.

Дата:   09-12-12 13:02

Абе кви хора сте такива, верно маниаци. Ся ако те питам кво си видял в Париж, какво помниш, ще ми кажеш сигурно- " Ами ядосах се, че нямах второ тяло". Колко пъти въобще не съм вадил апарата от чантата и ми е било супер гот съм си изкарвал[smilie18]

Дата:   09-12-12 13:04

Сетих се за тоя виц сега[smile] :
Из популярен фотографски форум:
"Приятели!
Нужен ми е съвет. Благодаря ви предварително.
От известно време заподозрях гаджето ми, че кръшка. Както обикновено,ако вдигна АЗ телефона - затварят. Взе често да се среща с “приятелки”, а като я питам с кого е била, казва, че не ги познавам.
Взех да гледам през прозореца кога ще пристигне с такси, а тя идва зад ъгъла и не мога да разбера с каква кола е дошла.
Както и да е, никога не бих я разпитвал за такива работи, но когато снощи късно пак тръгна нанякаде, не се сдържах. Тогава взех апарата, сложих му дългия зуум, за да си набавя неопровержими доказателства за евентуалната й изневяра, слязох пред блока и залегнах в тревата. Нагласих на високо ИСО, бленда, скорост, погледнах през визьора и О УЖАС, открих, че във визьора имам прашинки!!!
Колеги, как мислите, дали ще мога да ги издухам сам с духалката или да го нося направо на сервиз ?"

Автор: alphatier   
Дата:   09-12-12 13:21

http://biskvitka.net/uploads/posts/2011-11/1322044533_35.jpg

Пролета ще ходя да се видя с едни роднини в Германия,само че този път мисля ей така да ида [smilie18]

Дата:   09-12-12 13:26

Само едно ще кажа.... Не щракай неудържимо хиляди снимки, които нямаш време да прегледаш. Не щракай, а фотографирай, по-малко, по-обмислено и по-качествено.

Автор: marto   
Дата:   09-12-12 13:43

Чакаме снимки [smilie7]

Автор: kukurjak   
Дата:   09-12-12 14:03

А на мен в Париж преди месец ми се скапа обектива... е, имах и втори - 55-250[smilie5]

Дата:   09-12-12 14:19

С уговорката, че Париж не може да бъде представен с двадесетина снимки (то не може и с двеста хиляди), ето малко материал, без обработка, само рисайзван Paris through a PanaLeica 25mm.
И моля да не се хабите да стреляте по фотографа, не обсъждайте неуменията му - щото е колкото самоук, толкова и непукист. [smilie5]
Съдете за обектива - ще бъда благодарен за коментари за качествата му!
Аз съм възхитен!
[thankyou]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »