Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Кой от двата обектива :
1. CANON 24-70 / 2,8 L
2. CANON 24-105/ 4 L
може да се приеме за " по-универсален "
Предвид изчерпаемото ми богатство трябва да избера един от двата обектива Ясно ми е , че всеки си има неговите предимства но ме интересува най-вече мнението на хора който имат и двата обектива . Кой от двата използват по-често ? И мнението на хора имали едина и заменилиго за другиа . Защо ? Мерси предварително .
първия... с кроп на кадъра можеш да покриеш диапазона и бокето /чисто физически/ на втория... остава предимството на 2,8 в диапазона на припокриване ... това извън всякакви други сравнения
ако не работят на "не прекалено" тъмно, пак бих го прегледал разбира се има значение какво точно значи "не прекалено"
все пак ниският клас идват с 3.5-4-5.6 китови обективи и периферните им точки си работят, би трябвало и при 5д да е така (и на хартия се подържа до 5.6)
Винетирянето на 24-105/4 на 24мм при ф4 е 2.46 стопа, на 24-70/2.8 на 24мм при ф2.8 е 1.98 стопа. Та какво чудно, че не може да се фокусира на странични при номинална минимална бленда ф4, при чувствителност на АФ сензора до 5.6?
добре де 24-105 е пълно дърво, но на мен ми вършеше много добра работа, както и на много други хора
не съм се зачитал толкова по ревюта, просто го ползвах с 40д и 1дс
и какво, казваш че 300/4, 400/5.6, 400/4, 100-400, 200-400/4, 500/4, 600/4 стават за фокусиране само с централна точка ? и за целта трябва да си вземе човек 200/2, 300/2.8, 400/2.8
Уфффф, личи си, че нямащ опит с дълги стъкла. Там по принцип се избягва снимането на тъмно и се снима предимно на централна точка, особено с 5Д или по-старите 2 и 3 цифрени канони.