Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon d90
Автор: ivayllo   
Дата:   07-12-12 00:15

Здравейте ! От няколко месеца съм собственик на NIkon d90 , който до момента съм ползвал без никакви проблеми . За съжаление днес ми направи нещо , което много ме шокира . Когато снимам на режим AUTO , заснемането на обекта става толкова забавено все едно снимам на режим M със скорост на затова 1" (нали както си има там леко забавяне на самия затвор при такава настройка) . Отначало си помислих че може да е от батерията нещо да се е позахабила , презаредих я на 100% но отново реакцията е същата . Смених след това и firmware на 1.006 (защото четох из английските сайтове че може да е софтуерен проблем) но и от това не се оправи . За съжаление нямам друг обектив с който да пробвам дали е от обектива или от тялото този проблем . В момента снимам с Nikkor 18-55 VR . Може ли някой да ми помогне с някакво решение на този проблем или поне да проверя от какво може да бъде , защото съм силно притеснен за тялото [smilie11]

едит : Извинявам се ако съм написъл нещо погрешно но все още се водя към начинаещите ...

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon d90
Автор: emo1   
Дата:   07-12-12 00:18

А снимките как са?

Дата:   07-12-12 00:23

снимките са си добре , но това забавяне в затвора нещо ме притеснява силно [smilie11]

Автор: pefoto01   
Дата:   07-12-12 00:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-12-12 00:29

Даже и да съм бърникал , след смяната на Firmware и два пъти RESET на тялото си мисля че настройките трябва да се върнат в нормалния си вид (така че този вариант отпада) ?! когато снимам на светло пак си има забаваня , не е заради тъмното !

Автор: turntablism   
Дата:   07-12-12 00:30

Не знам дали след смяна на софта предните настройки се запазват, но май се запазват. Виж настройката Exposure Delay Mode, която се намира в моливчето shooting/display .. Ако е On, изключи я. Тя служи за предварително повдигане на огледалото преди да се отвори затвора с цел намаляне на вибрациите при слаба светлина и дълга експонация..

Дата:   07-12-12 00:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-12-12 00:33

Изпреварили са ме с предположението. Свали обектива и щракни една снимка, виж какво се случва? Вдига се огледалото и после затвора се задейства с нормална скорост явно ( снимките казваш стават нормални .. )

Дата:   07-12-12 00:37

Добавка : Не изключвай разни варианти преди да си ги проверил [smilie3]

Дата:   07-12-12 00:40

Много благодаря на turntablism и pefoto01 . Мислех си че фотоапарата е на компютърният принцип и че при RESET или смяна на Firmware - всичко се оправя но уви . Грешката е изцяло моя . Ще продължа да чета повече за апарата защото това за Exposure Delay Mode явно съм го пропуснал . Вече ВИНАГИ първо ще си проверявам настройките а след това ще търся проблема във тялото , обектива и форума :) Отново благодаря , бирата е от мен ! [beer]

Дата:   07-12-12 00:41

Дата:   07-12-12 00:43

[beer]

Автор: TheBossBG   
Дата:   07-12-12 06:44

Абе чудя се как до сега никой не поиска една такава снимка с екзиф? Шото така само гадаете. Дилей, огледало. Сигурни ли сте, че го прави само на Ауто? Как се държи на режим А? Какви стойности се виждат на дисплея когато снима? Или просто хвърляте боб? И дежурното - В упътването пише,къде е ключа от бараката,ама малко са феновете на подобна литература,уви..... А дали ТОЧНО този проблем е описан?

Автор: chepkata   
Дата:   07-12-12 07:05

Ако е от експожър дилей, ще го прави на всички режими, не само на ауто. Автора сигурен ли е, че примерно на А си снима нормално? А при Д90 заключването на огледалото няма опция да сработва "на тъмно", както някой по-горе предполагаше, а само он/оф.

Дата:   07-12-12 07:54

Както написах малко отгоре , наистина проблема беше че съм барнал Exposure Delay Mode na ON ! Да проблема беше на всички режими снимаше по един и същ начин и сега след като го върнах на OFF , всичко си дойде на мястото . Както казах проблема беше само и единствено в мен , трябвало е малко повече да попрочета за DELAY MODE . Ще си взема поучителна бележка . Благодаря на заинтересованите които дадоха и своите допълнителни идеи . Поздрави ! [beer] [shtrak]

Дата:   07-12-12 09:44

TheBossBG - когато даден 'проблем' е много познат и говори сам за себе си то преди да задълбочавам предлагам това, което има шанс от рас да реши нещата. Ако не тогава започват гимнастики. Нима като дадеш кола в сервиз с някакъв до болка познат проблем за монтьора, той започва да разчаства двигателя или първо опитва това, което му идва на ум веднага [smilie3]

Автор: TheBossBG   
Дата:   07-12-12 17:31

turntablism, peace bro!!! [beer] Погледни обаче, че в първото си мнение пише САМО за Ауто. Едва на по-късен етап споделя, че проблемът е бил на всички позиции. Както и да е, приятен уикенд на всички!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: