Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Купих си преди около месец една Сигмичка ДП1 от базара. До днес си бачкаше без проблеми. Вярно, че обектива при излизането си издаваше стържещ звук, ама то май при този модел било така. Батерията падаше бързо /след около 30-50 кадъра и то почти без светкавица/. Оттогава съм я зареждал 4-5 пъти. Снощи опитах да включа Сигмичката, но не реагира въобще. Днес заредих напълно батерията /светна зелената лампа след около час-два/ и опитах отново. Издаде съвсем кратък звук /вероятно опит да изкара обектива/ и това беше. Замерих батерията и показа точно 4 волта. Преди малко я включих на зареждане отново. За няколко минути отново светна зелената лампа. Отново направих опит - кратък звук.. и нищо. Включих отново зарядното. Светна червено и след 5 мин. - зелено.
Отново краткия звук..
Нямам резервна батерия. Та кажете сега, батерията ли умря или Сигмичката? Или да я оставя на зареждане цяла нощ и тогава да задам въпроса.
Аз имах такъв проблем миналата есен-както си снимах изведнъж умря с отворен обектив и повече не помръдна Оказа се, че лентовия кабел в обектива се е износил, понеже имал ресурс около 1000 отваряния/затваряния на обектива.
Но 30-50 кадъра са много малко за DP1-може и батерията да е сдала багажа.
Моята два пъти я правихме след проблеми с обесктива. ма си беше изпускана и два пъти Обади се и я изпрати - да видим. Иначе батерията не е много мощна ама едно стотина кадъра трябва да изкара ако е нова. Новия телефон на офиса е 02 444 26 61 - Фотографски системи.
Аааа асахито - що трябва да се радват сонитата бре. Аз съм си на същото място както и преди - е поне се занимавам със същите неща.
Благодаря на отговорилите. Тъй като има известни съмнения, че проблема може да е от батерията, ще я оставя да се зарежда цяла нощ макар, че не вярвам да се оправи, тъй като може да е свършила. След това ще опитам да намеря друга изправна батерия за да пробвам с нея. Ако и това не помогне ще я пратя на sd.
Ако има колега от Пловдив, който има здрава батерия ще съм благодарен да я пробвам, тъй като в магазините на този град не можах да открия такива батерии.
а това с ресурса и кабела са глупости. Моята я изпусках, та я правихме два пъти и по-скоро го отдавам на нежна сглобка. Иначе има ДП-1 ци от първите, които още си работят. А при новите е конструкцията е променена и обектива не се разгъва напред.
Штуков: дай един телефон на ЛС, че има шанс в близките 10 дни да стигна до Пловдив и да пробваме с моите батерии. Аз не се разделям с ДП то.
Не са глупости, щото на първата ми DP1 която беше на година и беше снимано с нея на поразия от няколко човека се износи кабела и понеже вече беше взела дала я отворих и се виждаше как самия лентов кабел на обектива е протрит. Както и да е после си купих чисто нова щото и бях голям фен
Даже в ebay го има тоя кабел като резервна част, има и подобни случаи описани в нета.
Това с 1000-та кадъра преди скапване на кабела звучи почти покъртително. Моята DP1 е от "примоционалните", когато цената беше намалена от около 1000 на 600 лв. ако не се лъжа, и вече трета година (или бяха четири?) и отгоре бачка безотказно. Батерията държи много повече от 100 кадъра - може би и двеста дори. Сърцераздирателното стържене на обектива при разгъването му при включване на апарата е запазена фирмена екстра на Сигма.
Зареждането на батерията цяла нощ не помогна. Пращам ЛС на SD. Не съм загубил надежда да намеря колега от Пловдив с такава батерия, докато дойде време да се видим с майстора.
Вчера се видяхме със SD. Проблема не е от батерията. Сигмичката ще пътува по някоя от следните дестинации - Япония или небитието. Ще и се да посети тукашен майстор преди пътуването, който да и обърне внимание и утеши болката от раздялата ни.