Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Един глас за Оли-то
Има ревю на EPM1 тук на сайта. Ако си любител и снимаш без постоянно да сменяш настройки, апарата е чудесен. Китовия обектив на Оли-то се разтяга доста напред. Отначало това ме дразнеше, но му свикнах.
Гледам, че сега е на добра цена
А също и http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200304012018.html (Е-РМ2, със сензора на Е-М5) 1200 лв.
и палачинката от линка на Jankoff - 769
пак е малко под цената на сигмата. Аз имам Е-РМ1 и съм супер доволен, ако ми разглеждаш профила - не е от апарата, от ЗАУ-то е.
Оправих си линка по-горе на Сигмата, да, вероятно за друга Сигма става дума, която е с по-малък сензор, но все пак е малко по-голям от този на Олимпуса. Обаче едва ли това ще е по-мощен сензор, той е доста стар. Изобщо екзотика е Сигмата - най-лошото е, че няма надграждане, докато EPM1 е част от система, един ден EPM1 ще стане втори апарат и т.н.
ако ресайзваш кадрите до 4,6мп, колкото на сигмата и прилагаш малко обработка, можеш да ги направиш да ти приличат снимките 1:1 като от това което си свикнал със сигмата, дори и от китака ще получиш отлична острота. по-подразбиране има разлика в изображението, като от олимпуса е по-естествено и по-малко впечатляващо, НО по-точно. по всички останали критерии ще ти хареса олимпуса повече
Обективът е същия. В магазина гаранцията е 2 години. Ти преценяваш, кое е по-важно за теб - 1 година worldwide гаранция, или 100 лв повече. Лично мен това worldwide не ми говори много (БГ влиза ли в worldwide).
България със сигурност влиза в worldwide, но гаранцията тук е 2 години + още 6 месеца, ако се регистрираш на www.myolympus.bg.
Апарати от Щатите нямат гаранция тук за 2рата година, а и през 1вата изпращането до сервиза в Чехия е за сметка на клиента. Амперел и Бушона го пращат с DHL.
Не може да се сравнява заради по-малкия сензор. С бюджетен DSLR от безогледалките може да се сравнява само NEX.
Иначе за Сигмата-вярно, че е по-стар сензора и от този на E-PM1 обаче е по-голям и мноооого по-''мощен'' щото е по Foveon технология и е с обектив специално проектиран за него. На практика по ''мощност'' може да бъде сравняван само с FF DSLR
с китаците качеството им е 1:1. ако искаш да правиш хубаво боке, то евтин портретен обектив можеш да имаш с дслр, но размера и теглото заминава на кино, при олимпуса също има добри портретници като най-евтиния е 45/1.8-600лв. а истински хубавия е 75/1.8 за 1650лв. така че сам прецени.
... да се допълня, ако заложиш на нисък клас дслр, може да се окаже(най-вероятно) че в момента когато му вземеш светлосилен обектив, няма да можеш да фокусираш точно, което ще те принуди да вземеш по-висок клас техника и т.н. ии т.н...с олимпуса няма да имаш никакви подобни проблеми