Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, имам нужда от малко помощ за избор на фотоапаратче. Главата ме заболя от ревюта и модели с объркващи номерации, и ще съм благодарен на хора следящи развитието на тази техника да ми препоръчат, защото трудно се ориентирам в тази джунгла
имал съм няколко дслр-а през годините, но сега искам нещо компактно а и не ми се влиза пак в същите разходи за скъпи обективи
бюджета ми е 1500 максимум 1600лв като няма да е с преспектива за последващо докупуване на каквото и да било
какво бихте ми препоръчали в този ценови диапазон, с добро качество (до колкото е възможно за тези пари) на картинката и колкото се може по-компактно
харесват ми олимпусчета, харесват ми панасоници, но наистина имам нужда от съвет
предпочитам ако китовият обектив е некачествен, една палачинка вместо него, не държа на варио колкото на качествена картинка
На изискването за компактност отговаря само Sony RX100. Има ревю за него в този форум и много кадри с апаратчето в различни режими и при различни условия.
Ако говорим за наистина балансирана камера като малък размер и добро качество на картинката, Panasonic LX7 е лидерът.
Вторият в класацията е Canon S110, а третият е FUJIFILM X10.
> danny_falin написа:
>
> > определено не ми харесва точно
> > този вариант, идеята е добра, но
> > има прекалено много минуси
>
> Е, няма ли да кажеш какви са
> минусите? Да ти предложа нещо
> по-подходящо.
не ми харесва размера, бавната му работа, обектива и качеството на изображенията, които съм видял до сега от този апарат, ако беше нещо подобно на G15 като обектив бих се замислил, иначе благодаря много за предложенията
апаратче с 1.7 сензор не искам
по-скоро се надявах на нещо със сменяема оптика и добро качество, но качеството на китовите им обективи не ми харесва въобще, всяко едно апаратче с фиксирана оптика има по-добро качесто на изображението
явно този вариант със сменяема оптика ще отпадне, аз на тях се надявах, че не съм запознат с тази ниша, и мислех, че може да има нещо интересно, но се оказва, че китовите им обективи са ужасни, поне за мен
доста се чудя за сони RX100 но някои неща ме спират
попаднах на Panasonic GX1 в комплект с 20мм ф1.7 обективче, какво мислите за това тяло и този обектив? ако ще е с фиксиран обектив 35-40мм ме устройват
цената на комплектчето е 1500лв
много харесвам и фуджи X100, бих си взел с удоволствие, но е доста над бюджета ми
някакви други варианти ако имате на ум ще съм много благодарен
иначе към сони RX100 отиват нещата, ще трябва да се преглътне явно липсата на ND филтър, тъмният обектив с изключение на 28мм, 1/2000 скоростният затвор, липсата на всякакви връзки с външният свят като дистанционно, микрофонски жак, светкавица, охх, много е ограничено апаратчето, с това страхотно видео, минимумът беше поне микрофонски жак :(
май момента е неподходящ за читаво апаратче в този ценови диапазон, оказва се някакъв кръстопът пълен с недомислици този ценови диапазон