Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 430ex II или Yongnuo 565 за първа светка?
Автор: vboykov   
Дата:   03-12-12 23:02

Здравейте!

Наближава Коледа и мисля да си подаря първа светкавица(мисля, че е крайно време да се пробвам и аз със стробизма) както и някакво евтинко радиосинхронизаторче.

Бях се спрял на канонската 430ex II, но наскоро се загледах в Yongnuo 565, която я гласят за клонинг на 580, но май е по-близо до 430. Цената и е добра и на всички ревюта я определят като много добра за парите си.

Ще се ползва на 550D. Имате ли мнение за Yongnuото, според вас надеждна ли е или да се бръкна за "марковата"? [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 430ex II или Yongnuo 565 за първа светка?
Автор: tuizzl   
Дата:   03-12-12 23:05

Тази тема ще я следя и аз съм в същата дилема. :)

Автор: nick.sun   
Дата:   03-12-12 23:14

Yongnuo 565[smilie24] [smilie24]

Автор: vuvi   
Дата:   03-12-12 23:21

Аз съм с YN560EX и мога да кажа ,че за 200лв. е супер.Даже и гаранция дадоха хората.ТТЛ не ми е приоритет(предната имаше).Доста масивна и здрава изглежда и не виждам за какво да давам 200лв отгоре за втора ръка светкавица.И преди някой колега да се изкаже ,че оригиналното си е оригинално.Да така е ,но човека пита дали е достойна за заместник на оригиналната -Достойна е :)
Поздрави

Автор: realnoncho   
Дата:   04-12-12 00:00

Аз си взех 565 нова, по-малко пари - повече функции. Засега проблеми не съм имал и върши работа. Не мога да кажа колко е надеждна, не снимам чак толкова често със светкавица :)

Дата:   04-12-12 00:15

Благодаря за отговорите!

Гледам, че може би й липсва само High Speed sync, което не знам дали ще е болка за умиране(нямам опит със светкавиците), не ми се вярва да ми се налага да снимам често под 1/200? Вие използвате ли го?

Ако някой има наблюдения - как е времето на презареждане, сравнено с Канонската и държи ли на серия?

Автор: turntablism   
Дата:   04-12-12 00:21

хай спийд не е за под а за над синхронната

Дата:   04-12-12 00:25

Знам, но не се изразих добре :) по-"бързи" скорости като 1/4000 например

Автор: heliossve   
Дата:   04-12-12 08:36

Много отдавна не съм писал във форума, но ако мога да помогна на някой, защо да не го направя? Колеги и аз минала година си взех YN 565EX, но не като основна а за 2-ра светкавица. Основната си ми е 580 ЕХ2. Само ще ви кажа, че YN 565 съм я ползвал 3-4-5 пъти и даде дефект. Преди да решите да я купувате напишете в търсачките ( YN 565 EX problem) и четете, аз като го направих се ядосвах защо не съм го направил това преди да я купя. Да на ревютата я изкарват да е супер, но за мен аз съм се убедил в едно, няма нищо по-хубаво от оригиналното [smile] . В момента моята съм я върнал в Китай защото беше още в гаранция, но за моя сметка. Та вие си решавате, парите са си ваши. Успех

Автор: chukov   
Дата:   04-12-12 08:45

Ако искаш да имаш светкавица, по-добре икономисай още някой лев и си вземи 580EX 2

Автор: Батко   
Дата:   04-12-12 09:07

580 ЕХ2, ако парите не стигат 430 EX2

Не знаеш в какви филми може да се вкараш с Yongnuo!

TTL-а не е само мерене. Аз го ползвам предимно за отдалечено управление на светкавицата в ръчен режим, чрез функциите на апарата. А за високата синхронна скорост - ще ти потрябва веднага, щом светкавицата ти е без такава и ще има да се ядосваш.

Съответно не си вземай евтини синхронизатори! Вземи си TTL.

Автор: Petri   
Дата:   04-12-12 10:02

Аз оставам с впечатление, че стробистки иска да ползва светкавиците. Тогава изобщо не виждам смисъл от скъпите канонски. Аз ползвам няколко YN430-II и YN560-II и не съм имал никакви проблеми. Чудесни ръчни светкавици! И като казвам че ги ползвам, редовно ги ползвам и на затворени помещения и на открито.
Разбира се че канонските са по-надеждни, но при тази разлика в цената, ако не му трбябва на човек TTL, за мен е излишно.

Автор: Myth   
Дата:   04-12-12 10:08

Ако ще ползваш ТТЛ и често ще я ползваш закачена на апарата ... може би винаги е по-добре за ПЪРВА светкавица да си вземе човек оргинална.

Дата:   04-12-12 11:35

Ще се ползва И закачена, обичам да снимам по клубчета като съм с приятели и става купон.

Знам, че е добре да се бръкна за по-добри синхронизатори с ТТЛ и тн. но бюджета ми е 500лв, а ако взема 430ех (450лв някъде от немския амазон) не остават достатъчно. За начало ще почна с ръчните евтинки [smile]

Китаеца точно това ме притеснява - да не попадна на кофти бройка и да си ям ушите после...

Автор: Petri   
Дата:   04-12-12 11:59

През мен са минали 7-8 бройки, през мои приятели още поне 10 и нито една не е била кофти бройка.

Само да допълня, че става въпрос за YN430-II и YN560-II.

Публикацията е редактирана (04-12-12 12:00)

Автор: satyno   
Дата:   04-12-12 12:03

До 120 лева за YN 560 плюс до 50 лева за някакви не TTL синхронизатори. Да се попадне на кофти бройка YN се е случвало преди всичко с първите бройки на тези светкавици, като дефектите им са еднотипни, поправките лесни и добре описани в нета. ТТЛ за купони може и да ти помогне, но не е задължителен. Снимам от няколко години с две YN 560 и евтини синхронизатори, колеги са също с тях и подобни синхронизатори и нямат проблеми. Разликата с 430ехII използвана в ръчен режим е, че при изтощаване на батериите при много интензивно снимане, отдаваната светлина от YN пада до един стоп, докато канонската продължава да отдава същата светлина.

Автор: SEURET   
Дата:   04-12-12 12:03

Измежду двете е по-добре Канонската, но защо не провериш и това - Metz 52 AF-1

Автор: chefo1979   
Дата:   04-12-12 12:06

vboykov - в България тези китайски светкавици ги предлагат в bviphotovideo с 24 месеца гаранция.
Има и следващия модел 568 май беше с високоскоростна синхронизация.
Аз лично ползвам 430ЕХ2 и съм много, ама много доволен, но и аз си мисля за една такава 565 за резерва.

Поздрави!

Дата:   04-12-12 12:47

Yongnuo са отлични, правят им копия вече на тях. Вземи си от BVI photovideo светката с 2 години гаранция, да си сигурен. Собственикът - Иван е много точен и отзивчив човек.

Дата:   04-12-12 12:55

430ЕХ2 е по-слабичка, по-добре събери за 580EX 2. За светкавиците на Metz съм виждал хубави отзиви, но не съм ги ползвал.

Публикацията е редактирана (04-12-12 12:57)

Автор: aldygreen   
Дата:   04-12-12 14:12

Petri написа:

> Аз ползвам няколко YN430-II и YN560-II и не
> съм имал никакви проблеми. Чудесни
> ръчни светкавици!

Ти ми намери само една YN430-II. За повече не питам... [smilie18]
Просто YN430-II все още няма. [smilie5]

Автор: mitadoc   
Дата:   04-12-12 14:37

След като имах две светкавици от китайците - 468 и 560 ,те съветвам да стиснеш зъби и да си вземеш Метц или Канон,но не и тези китайски шитни.И двете имаха безброй проблеми.И не могат да изкарат повече от 2 години.

Автор: satyno   
Дата:   04-12-12 14:53

Чак пък шитни. Сънът (той е на три години и половина) снима с Фуджи ф11. Кaто втора, но всъщност главна светкавица от тавана виси YN-560 на режим S2. Eдна негова детска фотосесия е около 200 снимки и това се случва много често. Близо година си играеше с копчета и. Добре че тест бутонът изисква усилие да бъде натиснат.
Направо е за тестер във фабриката на YN. Кой би си подложил златната 580EX II на такъв тормоз [smilie5]

Автор: batzeto   
Дата:   04-12-12 15:16

Аз на скоро бях пред подобна дилема, но за Никон. Всички казаха да събирам пари за оригинална, но в същото време нито едно отрицателно мнение не получих за YN-565EX. За това в момента съм на етап изчакване - да видя ще събера ли пари за нова оригинална или ще е китайчето. За сега клоня към китайчето, но макар и по-скъпа си заслужава да я взема от bviphotovideo, защото ако се наложи сервиз не ми се праща до Китай, като колегата по-горе...
И аз ще следя темата с интерес!

Автор: GOSPODIN   
Дата:   04-12-12 15:34

430ex II ! Не се занимавай с ментетата на китайците за основна, защото никога няма да е , като оригиналната.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »