Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Работа със светкавица и избор на такава- Канон
Автор: kvakioh   
Дата:   04-12-12 10:21

Дойде време и на мен ми се налага да снимам хора. От поне 7 месеца не съм снимал някакво събитие. Имам Никон със Никонска голяма светкавица (не помня модела). Сега ми трябва за Канон- 20Д и някое друго тяло- 50Д или 1Д (много рядко).
Замислил съм се за Канон 270 версия 2, защото е компактна и си е марката на фотоапарата. Имам 200евро налични (няма да е от БГ). Гледам ги сега едни Metz, Sigma и др. но нищо не разбирам от светкавици. 320 Канонската не ми харесва, голяма е, пък и видео няма да снимам.
Metz 44 AF-1 Canon
Metz 24 AF-1 Canon
Sigma EF-610 DG ST
Teзи ги гледам като варианти също.
Не търся нещо скъпо, важното е да е по-компактно.

Отговори на това съобщение
 Re: Работа със светкавица и избор на такава- Канон
Дата:   04-12-12 11:20

Да добавя само, че ще купувам нова.

Автор: quazimodo   
Дата:   04-12-12 11:21

Тези, които си изброил са с теглото на канонската, която ти е голяма[smile]. А иначе Metz бяха по-реномираната марка. От друга страна Sigma-та е малко по-мощна. А вЕрвай, мощността никога не стига. Освен това и трите модела нямат синхронизация на висока скорост. А за подсветка това си е необходимо поне според мен. А малката Metz се регулира само по вертикала[smilie11] . Погледни Sigma 610 DG Super - Има синхронизиране на висока скорост. Успех с избора!

Автор: SEURET   
Дата:   04-12-12 12:07

Metz 44 AF-1 има висока скорост, но само в режим "slave". Отделно, човека споменава за снимане на събития, където тя не е необходима. 44 AF-1 не е лоша светкавица, главата и се регулира и по хоризонтала, и по вертикала. 24-ката я избягвай. Ако можеш, помисли и за 52 AF-1, една от най-добрите светкавици които съм ползвал.

Дата:   04-12-12 13:19

А къде е споменато, че събитията ще бъдат само вечер в ресторанта? Пък даже и там си трябва всичко да ти е под ръка. А Metz 52 наистина я бива, но по габарити ...... . По-надолу във форума се обсъжда и друга марка, прочети и за нея.

Публикацията е редактирана (04-12-12 13:21)

Автор: SEURET   
Дата:   04-12-12 13:35

quazimodo написа:

> А къде е споменато, че събитията ще
> бъдат само вечер в ресторанта? Пък
> даже и там си трябва всичко да ти е
> под ръка. А Metz 52 наистина я бива, но
> по габарити ...... . По-надолу във
> форума се обсъжда и друга марка,
> прочети и за нея.
>

>
> Публикацията е редактирана (04-12-12
> 13:21)

Не разбрах това за габаритите?

Дата:   04-12-12 14:31

Просто колегата иска и компактност, но тя липсва при всички изброени от нас.

Дата:   04-12-12 14:50

ДА речем, че ще съм с 50д и 17-35 Сигма (това имам като широко към стандартно) и сме в малък ресторант или на някакъв мини симпозиум дневно време(тази сутрин ми загубиха 3 часа за това). И след това няколко снимки и това е.
По принцип ми е адски трудно да снимам хора, неудобно ми е. Но ще се наложи. Работата ще го изиска рано или късно. За това ми трябва и светкавицата, нещо не толкова сериозно. Имам по приницип откъде да взема и добра светкавица, примерно 430мк2, но ми се иска да си имам моя светкавица.
Ъоунгуо или Йонгнуо няма да взема. Във петте огромни магазина за фототехника наоколо просто не продават тази марка. Има Канон, Метц и Сигма. Ниссин някои имат.

Публикацията е редактирана (04-12-12 15:01)

Дата:   04-12-12 15:20

От така посочените - Метц-а, който колегата е описал по-горе. По-мощен е от канонската а цените поне в България са с едни 100-тина лв разлика. А за случката, която описваш на теб ще ти трябва точно мощна светкавица. При ползване на широко до 35мм, водещото число пада почти наполовина. И ти остава или да дигаш ИСО-то и да псуваш шумните снимки или да отваряш блендата до край и да се молиш Аф-а да е железен.

Автор: batzeto   
Дата:   04-12-12 15:21

Може ли да кажеш кои са петте огромни магазина около теб (извън БГ), за да ги погледем като ценички [smilie11]

Дата:   04-12-12 15:26

Не са по-ниски от Бг.
Foca.nl calumet.nl другите ги нямам като имена в момента. Общо взето всички в района около Ротердам.
Иначе тук, в града имаше до преди месец един супер магазин, три пъти ходих за един супер запазен Никон 80-400 за под 600 евро, но го изпуснах, защото нямах парите.

Публикацията е редактирана (04-12-12 15:37)

Дата:   04-12-12 16:49

Важното за мен е и да има метална вложка (или там както се казва) защото Никонската ми, въпреки че е скъпа, голяма и ефективна, се е нацепила цялата при контактите и едва се закрепва.

Дата:   04-12-12 18:01

Значи отиваш в магазина, гледаш, пипаш и преценяваш. Силно се съмнявам, че някой влага метал във корпуса. Поправка, видях, че канонските имат метални крачета.

Публикацията е редактирана (04-12-12 19:11)

Дата:   07-12-12 15:07

Metz 36 AF-5 взех най-накрая, ако не ми харесва, ще мога да я върна до 7 дни. Точно в понеделник е събитието, дано да е поне прилично добра. В зала, на закрито, като ще се снимат групи от хора, не цялата зала или сцената.

Дата:   07-12-12 17:18

И сега какво - ще снимащ на 400 ИСО, за да наваксаш мизерното водещо число при широк ъгъл. Отделно главата се регулира само по вертикала. Успех при снимането!

Дата:   07-12-12 17:38

Като не стане- сменям с някоя докато накрая не стигна до нещо по-добро...

Дата:   07-12-12 17:43

580 мк2 например.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »