Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки - критика отново
Автор: koceto82   
Дата:   02-12-12 11:18

Знам че има доста подобни теми но... Ще се радвам да получа малко критика за тези снимки, а и като цяло за всичко мои... Цветове композиция и всичко останало, яд ме е че нямам време сега за някакъв курс за начинаещи и само каквото намирам в нета чета, а ми се иска да подобря визията на снимките ми, така че всяка критика ще ми е от полза.
Благодаря предварително.
[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки - критика отново
Автор: biso   
Дата:   02-12-12 11:43

първото което се набива на очи е че много синеят. поиграй си с белия баланс. с настройка на облачно стават по-топли снимките.

второто ... скучни са снимките. промени гледната точка, задай си въпроси "защо ми харесва сцената?", "какво е интересното тук и защо?"
след това идва проблема това интересното как да бъде показано

Автор: koceto82   
Дата:   02-12-12 11:46

Благодаря за отговора [smile]

Автор: Pineapple_Pix   
Дата:   19-12-12 12:22

За да не правя нова тема реших да пиша тук. Конкретно става дума за един кадър. Кое му е слабото място?
https://photo-forum.net/i/1682483

Автор: snoopoff   
Дата:   19-12-12 12:53

Ananasa - men me kefi [smilie24]

Автор: malakar   
Дата:   19-12-12 15:04

Композиционно смятам, че е добре. В дясно има една част от сградата (предполагам някаква чупка), която може да я кропнеш, защото хем разсейва, хем с нищо не допринася. Освен това очевидно е снимано при ярко слънце, което не е най-доброто време за снимане от гледна точка на светлината. Ако е търсен ефект да не се вижда къде влиза жената с чадъра - то той е постигнат. Ако обаче не е търсен този ефект - може да тази черна сянка да се светне софтуерно.

Автор: dimichos   
Дата:   19-12-12 23:36

Това е една обикновена туристическа снимка, снимана по пладне.Какво има за харесване?! -на фокус е;)))

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »