Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 "Нормалните" обективи са скучни
Автор: CyberGene   
Дата:   02-12-12 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   02-12-12 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re: "Нормалните" обективи са скучни
Автор: Knartist   
Дата:   02-12-12 00:52

Че нормалността е относителна [smilie8]

Автор: Wania   
Дата:   02-12-12 00:52

Дата:   02-12-12 00:55

Автор: DKunev   
Дата:   02-12-12 00:56

И аз снимам само с 50-ка, на кроп обаче... което пак си е стандартно...

И честно казано, напоследък и на мен ми доскуча :)

Дата:   02-12-12 00:58

Дата:   02-12-12 00:59

Дата:   02-12-12 01:02

Автор: ivjordan   
Дата:   02-12-12 01:07

А дали пък тези категоризации на велики светила не ни ограничават?
Оня казал това, другият казал онова, а къде е нашето виждане...
Ако копираме системата на Адамс или Бресон, ще направим ли техните снимки?
Мога ли да стана Ван Гог, ако си отрежа ухото?
Аз отскоро се запалих по тази работа, но вече започвам упорито да си мисля, че 90% от цялото нещо е техномаструбация. Реално, в много малък процент от ситуации си ограничен от техниката, по-скоро ограничението е в главата. Така че, WTF!!!

Дата:   02-12-12 01:09

Re:
Автор: io_bs   
Дата:   02-12-12 01:10

CyberGene написа:
> За по-младите читатели на форума: нормален
> обектив е такъв, който има зрителен ъгъл като на човешкото
> око, приблизително 53° по диагонала, или с други думи 50мм
> обектив на фулфрейм или 35мм на кропка

От името на младите читатели ще те „светна“ малко - ако зрението ти имаше толкова малък зрителен ъгъл, нямаше да намираш разлика между това което виждаш по принцип и видимото във визьора. Ъгълът на човешкото зрение е малко повече от 180°. Но понеже мозъкът ни е безброй пъти по-добър и от най-мощния компютър, той сам „изправя“ дисторсията (включително и перспективната), която би имал такъв широк обектив, така че тя прилича много на обектив с дължина около 50 милиметра (и оттам стъклата със сходна дължина се стандартни / нормални).
Лека вечер от мен [shtrak]

Публикацията е редактирана (02-12-12 01:12)

Дата:   02-12-12 01:15

Автор: Knartist   
Дата:   02-12-12 01:15

Колко му е на орела зрителния ъгъл и какво попада там... а на вселената? (относителни работки) [smilie3] [beer]

Дата:   02-12-12 01:18

Автор: uri64   
Дата:   02-12-12 01:21

Абе няма нищо лошо в "техно-мастурбацията" - пробваш докато си намериш "твоите си" обективи и тела и след като ги намериш няма никакво значение колко им е фокусното разстояние и кой им е производителя - те са си ТВОИТЕ, вършат си ти работа на ТЕБ, помагат ти да си снимаш с ТВОЯТА визия, кефят те и така...
Дреме ми на мен Андре Кертеш с какво е снимал, при положение че кадрите му ми харесват страшно - даже повече от тези на Бресон...

Дата:   02-12-12 01:26

Дата:   02-12-12 01:27

Имам предвид следното - на мен много ми харесва визията на 50 мм-овия обектив. Но напоследък открих, че и тая на 35-цата ми харесва - ама значи ли това, че ще махна 50-цата? Не, ще си я пазя за неща дето ми харесват как се виждат през фрейма за 50-ца във визьора...

Re:
Дата:   02-12-12 01:32

Да - не съм се поинтересувал Кертеш с какво е снимал. За мен просто е достатъчно да мога да си отворя някой негов албум - хич и не мисля да тръгна да го копирам, като използвам неговата техника.
Като решавам да използвам някой обектив си мисля дали на мен ми харесва кадъра през 50-ца или 28ца или 90ца, а не как би го снимал Стивън Шор примерно (още един от моите "фото-богове")
Те едно време доколкото съм чел са правели така - взима апарат с 50-ца и снима известно време само с тая комбинация...после взима 90 и пак известно време само така, после 35-ца..идеята е била визията на обектив от определено фокусно разстояние да му се запечата в мозъка ...ама тогава май не са бързали много

Публикацията е редактирана (02-12-12 01:41)

Дата:   02-12-12 01:38

Автор: next_time   
Дата:   02-12-12 01:39

А с весник Дума или с весник Демокрация може да убие по-качествено муха?

А слон?

Дата:   02-12-12 01:40

Re:
Дата:   02-12-12 01:43

ооо нима някой би оспорил че има нещо по-добро за забърсване от добре омачкана страница нна Работническо дело. Ама вече и хартията за вестници не е същата и мастилата също [smilie5]

Дата:   02-12-12 01:45

Ами пробвай 14ца - няма лошо. Нали това казвам - хубаво е да се пробват различни фокусни разстояния.Просто си запази 50-ката - ще дойде време и ще ти потрябва.

Автор: next_time   
Дата:   02-12-12 01:46

Аз си мислех че ако е лайнарка е зелена, а то било обратното ако е зелена е лайнарка?
Странно как понякога човек бърка причината и следствието.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »