Автор: batzeto
Дата: 01-12-12 17:08
Пичуе, малко съм далеч от закупуването на ново стъкло, при условие, че в момента се двоумя с какво да заменя старото D90 (за сега клоня към ново D7000, но знае ли се...), но може да се каже, че проучвам въпроса. За това реших да пусна тази тема и да си начешаме езиците, като дори може да подкрепите опита си със снимков материал :) На кратко - искам широк (и може би светъл) зуум за еври дей употреба, при пътуване, за пейзажи... и понякога за затворени помещения. Разбира се цената е от значение и колкото по-изгодно ми излезе, за посочените нужди, толкова по-добре. Може да се смята, че ще бъде допълнение на сегашното ми 16-85ВР, но него може и да го продам и да остане само предстоящото за обсъждане друго такова стъкло. За сега оглеждам следните варианти:
1. Моя фаворит за момента - Tokina AF 11-16mm f/2.8 PRO DX - мисля, че идеално се вписва по всички от нужните ми параметри.
2. Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD - ама си е тампон, иначе хем е широк, хем добра дължина .... И ако се наложи да се лиша от 16-85ВР (което е много вероятно), ще си имам пак не-лош зуум, а и след 24мм имам като резервен вариант 35мм/1.8, както и 105/2.8 ВР
3. Tokina AT-X 12-24mm f/4.0 AF PRO DX II - втори вариант за горе казаното, въпроса е колко и дали оптически нещата са по-добри?!?
Други предложения също са вариант, като например Sigma 10-20mm F/3.5 EX DC HSM или Nikkor AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5 G ED, но там нещата отиват малко по-дебело, ама все пак може да ги включите в съпоставката...
Дайде мнения и снимки, моля!
|
|