Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте реших да се запиша на курс по Фотография, но взех доста полезна информация от поста на Photovacation - "Фотографски Обучения". Където беше споменато в един от коментарите "преди да се захванем с такъв курс да подберем внимателно и да се поинтересуваме, консултираме дали не си хвърляме парите на вятъра защото има много фактори от които зависи това колко ще научим".
Та въпросът ми е... посъветвайте ме заслужава ли си курсът?
(ако има хора които са вече записани) Добре ли се справя преподавателят?
Колко човека присъстват на урок?
Обръща ли достатъчно внимание на записалите се?
Като се прибера ще кажа с подробности. Но ако сме 15 човека и той си чете лекции сякаш чете вестник... не виждам смисъл да го записвам за това питам ако има някой от първите две групи които са стартирали да ми разясни как стоят нещата защото сега ще цитирам:
"трябва да има някаква предварителна оценка на състоянието на нещата и да може да се препоръча ниво (говориме за по горната система с повече нива от 2).
защото сега интереса не е голям, поради пичината, че ти плащаш една и съща цена за повече или по малко знания (в зависимост от твоето собствено ниво). ако са повече-ОК, ама ако са нещо не чак струващо цената, която си платил? парите никой не ни ги подарява, за да ги подаряваме и ние и да се примиряваме че "е, нали все нещо научих..."
И тук ще направя още един цитат:
"Проблема никога не е бил в това, че водещите на събитието са лоши фотографи. Напротив в повечето случай са блесятщи фотографи ама...блестящ фотограф не значи, че има инструкторски умения и ценз. Нито значи че има умения и знания да подготви курс.
За съжаление при водене на курсове ценза, като инструктор е критично важен.
Отделно пък за разработването на успешен курс си трябват съвсем други умения и познания, който няма как да се зародят самостоятелно в главата на един супер добър фотограф.
От фото курсовете на които съм ходил инструкторите на дали покриха и 10% от това дето искаха да кажат и аз съм запомнил не повече от 10% от това дето са казали (на моменти ми се е искало да избягам). Винаги са имали листче с план ама никога не са знаели по коя тема колко да говорят и какво трябва да кажат. За контрол на учебния процес и подпомагането му с различни похвати и дума не може да става.
Пък за подготвяне на курсове ми добре е изготвящия курса да е доста печен не само в мтерията ами и в правенето на обучителни материали."
Надявам се ме разбирате какво искам да кажа. Не искам да хабя излишни пари, и искам да науча нещо!
Ем той е някакъв преподавател от ЮЗУ... но пък може и да си върши добре работата за това съм постнал тази тема. Някой който е записал курса да разкаже как е.
Ценз е последното нещо, което бих търсил от човек, за да се запиша на курс при него...
Бих се записал на курс при фотограф, който ме е впечатлил със снимките си по някакъв начин и може да ми предостави добра практика, че като знам как се дава в днешно време тоя `ценз`...
Ако става въпрос за курса на Страото Фото, водещия на курса доколкото знам е Крум. Не знам как е като преподаваел /били сме състуденти/ но е в час с нещата. Иначе да ти кажа няма фотограф който да чете като от вестник. Поне аз не познавам такъв. А и кусистите са индивидуалности - демек секи го вълнува нещо различно и си има свойте си въпроси. Водещите на курса освен да кажат нещата около композиция и другите неща дето трябва да ги кажат за да градят на някъде...предполагам ще обърнат внимание на всеки според потребностите му. АКо става въпрос за същия курс де. Познавам хората и съм сигурен, че има какво да се научи от тях.
Не рекламирам никой. Просто изказвам мнение което може да бъде полезно или неполезно за теб. Забраняваш да пиша у темата, като ме докладваш за спам и си готов. Ако не искаш да получиш мнение, просто не го търси. Фотографски курсове в Благоевград знам само два. Единия е техния а други не знам точно на кого е. Моята гледна точка я имаш по-горе. Това е положението.