Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, предполагам, че Никон няма политика да предлага резервни части за апаратите си на дребно, а се налага техниката да бъде носена в сервиз, но два елемента, които ми трябват са налични в eBay. Смятате ли, че това са оригинални части, както пише, и дали има шанс нещо да не е в ред? Надали има произведени неоригинални части, но ако сте пазарували така моля да споделите впечатления.
Зависи от частите, много от тях не се правят от никон, а от подизпълнител. Батерии, дисплей, затвор, сензор. Зависи какво ще сменяш, надали на по-прецизните детайли има ментета, докато на батериите със сигурност има.
Правенето на ментета е атрактивно, когато се очаква солиден обем продажби.
Резервните части за прецизна техника няма как да се очаква да се продават на дребно в големи количества, особено пък тези, които е очевидно, че не могат да се сменят лесно от аматьор.
Така че, ако търсиш протектор за дисплей, батерия, дифузер за светкавица и т.н. - 99% ще са ментетата в ибей. Но ако търсиш затвор или огледало - 99.99% ще са оригинални.
Ами не са дреболии, снощи бях оставил апарата да снима тайм лапс през 30 секунди и на 3-тата минута чух как пада със статива... Та се счупи горната му половина и горния LCD дисплей. Трябват ми тези два елемента, като че ли.
Статива е на Динафос, със щракачки. Едно от винтчетата се беше отвило леко и не стягало добре. Под тежестта на апарата точно на него се паднало да е носещо... и падна. Иначе за евтин, не знам какво значи евтин. Към 300 лв струваше преди години, когато го купувах.
Точно от procamerarepair съм си пазарувал и нямаше никакви проблеми. Доставиха всичко навреме и частите, които поръчах са си абсолютно оригинални. Става дума за дребни неща - гуми и капаче за батерии, които може би са по-лесни за фалшифициране от тези които търсиш, така че си мисля за такива сложни елементи като топ юнит и LCD няма риск да са ментета. Въпроса е обаче кой ще ти ги монтира. Не знам какви са ти техническите познания по въпроса, но да знаеш под горния капак е меко казано лудница. Имахме един служебен D200, на който сменяха капака и съм виждал за какво става дума. Подозирам, че за D300 е подобно. Съвета ми е да поразпиташ из нашите сервизи какво ще ти предложат и след това да поръчваш от ибей.
Поздрави!
Edit:
Ако все пак поръчваш не забравяй че прозорчето за дисплея се поръчва отделно.
В понеделник съм в Profiled, планирам да си платя, за да ми го ремонтират те. Просто исках да съм наясно с цените на частите, в случай, че при тях сметката дойде повече от очакваното Справям се с компютърен хардуер, но апарата дори не знам откъде се почва разглабянето - не бих се наел сам да си го правя. Ако пък е много скъпо или няма части в Profiled, ще си купя части и ще моля по сервизите само за услугата монтаж.
procamerarepair е сигурен продавач - купувал съм от него. Дори след като не получих частта и му писах, като бяха минали повече от 45 дни, ми го прати отново, като само ме помоли, ако го получа и първото да го откажа и да се върне обратно; първата пратка, обаче така и не дойде.