Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Проблема е следния ... фиксирам апарата на разграфена хартия. Фиксирам дадена линия, която е начертана на хартията. Снимам (апарата е напълно неподвижен).
След това, като прегледам снимката, и цъкна опцията да ми показва къде в точката на фокусиране, тя е една идея по-нагоре. Пробвано с 2 други обектива и резултата е аналогичен. Апарата не е удрян, изпускан, мокрен и т.н.
да, под наклон се прави снимката, дали е 45 точно незнам... (това за опита с разграфяването)
Но не само с хартията, каквото и да фокусирам, след това на снимката е фокусирано леко вляво и нагоре, все едно една идея към 11 часа (няма как да го обясня по друг начин)
Това при условие, че си пусна функцията на апарата да ми дава фокусираната точка.
Изпробвано поотделно на всички 9 точки. Ако има някой от вас от София, не е проблем да се видим да разберете на живо какво се опитвам да кажа
Няма значение под какъв ъгъл.
единствено трябва, ако искаш да мериш в мм колко е +/- отклонението и скалата за 45 градуса трябва да е разтегната х 1.4, за 30 градуса х 2 и т.н
А при каква бленда се вижда това разминаване? При какво осветление правиш снимките? Опитвал ли си при ръчно фокусиране? В краен случай отиваш в сервиза за донастройване на тялото.
Няма значение бленда, светло тъмно.
Качеството е ок, но ако снимам нещо дребно и не е на фокус (или фокуса не е на точното определено място което искам) не е гот
Ако снимам нормални "големи" неща, няма как да се разбере че не съм фокусисал там където трябва. Но ако снимам 1 капка вода, а то ми фокусира до нея - не е приятно.
Именно искам да отида за донанайстройване на тялото. Горе долу какви пари е? @quazimodo ?