Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трите нови Олимпуса - и по-старите
Автор: Jankoff   
Дата:   27-11-12 15:10

Тази седмица има добри оферти за Олимпус - и за по-старите, и за по-новите апаратчета от типа микро 4/3.
Чудя се дали да не предприема нещо, и пускам тая тема с цел да се помогне евентуално и на други - начеващи, ентусиасти, болни на тема техника (като мен и доста други [smilie5] ) и т.н.
За по-старите модели сякаш всичко е ясно - макар че и там вероятно има какво да се дискутира.
Бих искал тук да се отдели по-специално внимание на разликите между трите нови модела (Olympus OM-D E-M5, Olympus PEN E-PL5, Olympus PEN E-PM2).
Прави ми много голямо впечатление, че по отношение на ISO DxOMark дава сериозна преднина на EPM2 пред EM5. Това прави EPM2 добър кандидат за покупка, като се има предвид и цената. ISO капацитетът е важно нещо, няма защо да се заблуждаваме с обратното или нещо подобно. Интересно ми би било да чуя обаче дали все пак EM5 не предлага нещо много важно в повече (извън очевидното - електронен визьор и въртящ се дисплей).
Вероятно вече се намират хора, които да знаят нещо по този въпрос.
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Трите нови Олимпуса - и по-старите
Автор: agrodemon   
Дата:   27-11-12 15:19

Начинаещите избират Canon 1000/1100 или Nikon 3000/3100/3200. Тези модели се продават и в магазините и в базара като топъл хляб.
За съжаление рядко в ръцете на начинаещ ще попаднат качествени машини като Е500/600, за да може да се направи някакво директно сравнение. Да не говорим за обективите Zuiko.

Иначе поздравления за темата: би било добре начинаещите да знаят че има и друго освен КаНикон :)

Публикацията е редактирана (27-11-12 15:22)

Дата:   27-11-12 15:47

Един колега си купи EPM1 за 599 лв. с включена втора оригинална батерия (тя струва много, както знаем, и си заслужава) и направо подскача от радост. Дъщеря му също щяла да е доволна, за двамата заедно било. Аз го пробвах - ами компактността е сериозен аргумент. А качеството е същото като на моите PEN1 и Е-600.
[smilie24]

Автор: s_dyakov   
Дата:   27-11-12 16:07

Мини-тата са страшно неудобни с този псевдо Некс интерфейс - екранче с малко полезна площ и само 2 пластмасови копченца отстрани.

Дано излезе Е-П5 че тези с Л-тата също не ме кефят нещо а са си пари.

А ОМ-Д-то има по-добра стабилизация като разлика, освен визьорчето.

Публикацията е редактирана (27-11-12 16:09)

Автор: vth41   
Дата:   27-11-12 19:41

За мен плюсовете на Е-М5, които имат значение са визьора, наличие на втори въртящ се ринг, малко по-доброто видео и по-добрата стабилизация.

Влаго- и прахозащитата и възможността за монтиране на грип също са предимство, като второто прави апарата с по-удобен захват, но и по-голям.

Разлика в картинката няма - сензора е същия. По този повод - Олимпус ме кефят, защото използват сензорите на високия клас в по-ниския (вероятно поради липса на други), за разлика от Панасоник.

Дата:   27-11-12 20:01

Визьорът е добър в качеството си на електронен визьор, но не може да се сравнява с оптичния. Преди време пробвах за половин час EM5 в магазина. Да, постижение е, но има още какво да се желае. Много са му парите - такива, каквито са сега. По принцип за тези пари човек би взел един Пентакс с мощен сензор и един зум обектив на 2.8 (може и Никон), с което общите му нужди (carry-around) ще се покрият перфектно, а и handling-ът също ще бъде просто перфектен. Обичам моя стар боен Olympus E-520, когото държа с два пръста с отпусната ръка със забоден на него обектив с тегло между 500 и 1000 g. Pentax K-30 в това отношение е още по-привлекателен.
Докато m4/3 всичките са трагедия в това отношение - няма какво да си кривим душата. Да, компактността и по-малкото тегло са позитив, но не искам този позитив да ми струва над 1000 евро [smilie5].

Дата:   27-11-12 21:57

Jankoff каза: "Докато m4/3 всичките са трагедия в това отношение - няма какво да си кривим душата."

Тук не съм съвсем съгласен. Имал съм Е-500, Е-520 и Е-620, но като handling и компактност - Panasonic GH2 е моят фаворит ( и той е м4/3 [smilie3] ), по-малък от гореспоменатите, но доста по удобен (поне за мен), а пък и обективите за него са доста по-компактни .

Дата:   27-11-12 22:46

Е, да, ама това е, защото Panasonic GH2 си е един мини DSLR като конструкция. Аз имах предвид олимпусите - моя неточност, за която се извинявам.

Автор: tvk75   
Дата:   27-11-12 23:59

a koй в тоя форум има някой от тия модели,нека да чуем и едно истинско мнение по въпроса [smile]

Автор: qpalzm   
Дата:   28-11-12 14:16

Като видях епл5 направо се влюбих в него.Но на цена 1400 лв не е ли доста надвишена.Един епл3 със двата китови обектива струва 1000 лв.Че може е една палачинка или 45мм да вземеш.[smilie11] Та чудя се дали сега цената на е-пл5 е надвишена.

Автор: Ivan_A   
Дата:   28-11-12 14:45

Ако ще купуваш и имаш финансова възможност, вземай Е-ПЛ5 - разликата в сензора си заслужава.

[smilie24]

Дата:   28-11-12 14:49

E-PL3, когато излезе беше на цена 1300 лв с малкия китак, а E-PL5 в момента е с двата китови за 1400 лв, и както е казал Ivan_A, "разликата в сензора си заслужава".

[shtrak]

Автор: serjy   
Дата:   28-11-12 14:53

между другото, тоя двоен кит на Е-ПЛ5, за 1400 много ме изкушава [beer]

Автор: qpalzm   
Дата:   28-11-12 15:09

Нали промоцията е само за фен седмицата на олимпус?

Дата:   29-11-12 22:21

Нещо полезно, което го няма в Е-М5, а го има в E-PL5:

"The PEN E-PL5 is the first touch-screen Olympus camera that allows you to touch focus during movie recording, neither the PEN E-P3 nor the OM-D E-M5 will allow you to do this, so it's a very welcome addition and one which brings the E-PL5 into the same bracket as the EOS M and Panasonic CSCs . You can see an example of the E-PL5's touch-focus in action in the movie section below."

http://vimeo.com/54157417#

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Ivan_A   
Дата:   04-12-12 10:25

"I am not happy with the build quality of E-PL5 in comparison to the E-P2, so called Olympus, who informed me they do expect to release an E-P5 early next year with a metal body and controls similar to the E-P2.

For anyone thinking of going from the E-P2 to the E-PL5, you may want to reconsider and hold-on for the E-P5 early next year. I am sending the E-PL5 back."

http://forums.dpreview.com/forums/post/50402345

[smilie24]

Автор: rorus   
Дата:   04-12-12 10:38

Няма да е толкова скоро мисля и освен това май и те не знаят точно с какви тела да продължат. Като имат ОМ-Д и ПЛ5 - да пускат нов ПЕН тип ЕП2/2 без визьор и тилт-екран е глупаво. Ако пък ги добавят - това става ОМ-Д.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »