Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Айде и една провокативна темичка да ви пусна, като за петък вечер
Пуснах си D90-ката за продажба в базара ... уж за ъпгрейд на тялото, но понеже няма да ми достигнат пари, добавих и 16-85ВР към него. Не, че не съм доволен от Nikon системата, ама ей така от келешлък... Не знам даже дали ще се навие някой да ги вземе, но ще опитам.
Във вкъщи ще ми останат 105mm/2.8 и 35mm/1.8.
После гледайки така цените започнах да се питам дали не си заслужава да продам и другите два обектива и да сменя системата с Canon... пак ей така от келешлък. За тия пари повече от един Canon 60D + 18-135 + 50mm (или 18-200 на което въобще не съм фен) друго нищо не ми хрумва... Та идеята ми е има ли смисъл да правя подобни гимнастики или реално само ще наливам от пусто в празно и отгоре на всичко ще съм на не малка загуба и като цена и като качество?!?
Сам си си отговорил на въпроса. Това е най-безмисленното нещо, което би могъл да направиш. По смислено е да продадеш 90-ката и някой друг обектив и да вземеш едно Д700 на старо. Или да инвестираш в никонски обективи и да си пусаш с 90-ката още време. Тогава има смисъл. Всичко останало е totaly pointless.
Или пък защо не една безогледална системка като Сони Некс или Фуджи. Аз ако нямах никонска система, отдавна да съм налазил некс 6-7. За моите туристически цели е идеално, хем леко и удобно хем и с хубава APS-C картинка.
Да разбираме, че говориш за смяна на Д90 + 16-85ВР + 105mm/2.8 + 35mm/1.8 за 60Д, дето даже няма 2 врътки, канонската саморазпадаща се 50-ка и 18-200 ли беше, а и 18-135... Поне да беше писал 15-85 IS
Аз по принцип снимам точно с D90 и не бих го сменил за 60D. Разбира се, ако снимах точно с 60D също не бих го сменил за D90.
Смяната е травмираща, а за мен специално разликата би била никаква.
Обаче това е за мен. И за колегите, писали по-горе явно също.
Обаче за някой може и да не е така - например ако много си държиш на видеото, определено си заслужава да смениш D90 с D60D. Друг е въпросът, че може би има и вариант без смяна на системата. Но то пак от теб зависи.
Така че на такива въпроси не се отговаря лесно еднозначно - не само от камерите зависи, а и от самия теб и твоите приоритети.
Аз бих сменил моето Д90 за 50Д плюс Олимпус Е-ПЛ5. С обективите само ще е трудно, но като задължителни ще са ми канонската 85/1.8, сигмата 50/1.4 и на панасоник 20/1.7. И ще съм вътре много с парите-)
Дали ще е 40Д, 50Д или 60Д няма голямо значение. Виж, ако им лепнеш нещо от сорта на 70-200/4 и 35/1.4 вече придобива смисъл.
Иначе откъм опции никоните винаги са мачкали каноините.
От келешлък що не вземеш един 1ДМк2? Респектира мадамите, свукът от затвора ги кара да...
При мен има един друг фактор реално... напоследък съм заобиколен от 2-3 приятели, които пуцат с Канон и дори си връткат обективите... А аз с моя Никон - имам една приятелка, ама тя е чак във Варна, а аз в Софето и малко е трудно да си съдействаме.
Иначе съм съгласен, че с обективите, които имам само едно Д7000 ми липсва и светкавицата, която чакам за Коледа, но за това трябва да се лиша от 16-85 :(
А и така отиваме в една друга дилема - струва ли си загубата на Д90 + 16-85 и придобиването на ново напудрено Д90 (Д7000)
От там пък човек може да поразсъждава върху старата сага D7000 vs. 60D
Добре, снимките от каноните повече ли те кефят като визия (ако не си фен на пост-обработката)? Щото 32/1.8 и 105/2.8 са доста добри обективи. Но щом те блазни менкането, значи си падаш по тестването на техника (като мен ). В такъв случай Каном наистина предоставят по-големи възможности. Но внимавай с паричките. Изнизват се ей-така.
nevermess не съм съгласен! D7000 найстина е най-добрият кроп за момента! Единственото хубаво нещо на 7D ергономията на тялото! Всичко друго е пълна шитня и с новия firm!
avasilev човекът е писал, че иска да мине на Канон и за това съм писал "Ако искаш да ползваш Канон единственият смислен кроп за момента, който ще ти даде повече е 7D." ерго писал съм за най-добрия Канонски кроп в момента. Ползвал съм Никон D7000, но ми харесва повече D300S. Съгласен съм, че D7000 е сред кропките с една от най-големите динамики на сензора в момента но един апарат не е само сензор.......