Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
За мен '7д2' има само един път и той е да замести максимално вече липсващите 1д серии. Вероятно ще е наблъскан като 1дх но с малка матрица ,а цената му може да е еднаква със тази на 6д.
Надолу ще пуснат едно 70д и тва ще е линията на Канон за сега.
Просто от друго няма смисал.
С никон ще стане същото.Особено при наичието на д600...ще пуснат 'малко д4' ...д400
Дано поне при тия кропки се съобразят с мегапикселите и не ги надуват повече...както направиха и при репортажните ФФ-ми. А ще ударя дупето у тавана ако ги оставят на 16мп...,а канон даже слезе надолу. Ама забрави....
Абе това за 7д2 добре нагоре, ама трябва да е доста нагоре че да отвори достатъчно място за 70д. А Канон поизостанаха с матриците, само с цените са напред...
Уф, всичко е пари... Затова е това умуване, по време на криза. Иначе 5д марк тройката щеше да цепи мрака, не че не цепи... Ама , пустите му знаци финикийски...
Ако АФ системата на 7д мк2 е като 1Дх имаш повод да празнуваш. Само това да пипнат. А то е ясно че поне видео ектрички ще има, подвижен дисплей може би, АФ сензори на сензора (ако са ги подкарали вече).
Матрицата ако вземат една от Сони никой няма да им се сърди. Пъки за Февруари може да е от реколтата след 16МП в А77 и да стане като с ОМ-Д - нема стигане
hotsnail
Е за какво да вземат от Сони - Никон като вземат от тях кел файда. Новите им тела по-зле в динамиката при високите исо (над 400). То в оня немския тестов сайт бая работи пише, ама ти като не ги разбираш.
pd
Пресегментирането при този клас приключи след 50Д - на две линии, нагоре 7Д и надолу 60Д
Аналогично след 5Д мк2 -> на две линии, нагоре 5Д Мк3 и надолу 6Д
Абе Канон разумен човек си стига се излага. Намери един тест дето дори не са преписали техническите данни верно и сега дай да дрънкаме глупости....5д мк3 е хубав сигурно, не вярвам да е зле. Хубав апарат е. 1Дх също не спроя.
Какво да им разбирам на тоя сайт обаче....глупости пише една след друга. Няма нищо верно освен имената на апаратите. Това дори не е фото сайт. Сайта е за електроника и предимно глупости пишат и за другите неща. Смешен си. Спри се.
ако ще гледаме тестове дай поне от фото сайтове и немски има и френски и английски....ама да ми даваш сайт дето сравняват обикновено ССД дискове и дънни платки и да ми казваш ама те измерили динамика...какво са измерили като не знаят исо диапазона на половината апрати .....падаш ми в очите с тия глупости. Има си сайт дето мери тия неща DxO се казва, каквото и да си говорим само те мерят динамика при различни чувствителности и освен това си калибрират чувствителността преди да мерят другите параметри. Останалите са аматьори или не им се занимава. Пък тия от Адоби не щат да публикуват резултати.
Па и темата не е за това. Е го ПД се е израдвал ще смени телцето на лето и ще гони патките с новия АФ модул. Новия АФ сензор ако го турят на кропка ще има сигурно зони извън кадъра, дето ще следят патароците докато бегат по тъч линията. Не го знам зема ли ПД-то новия 300/2.8 да видиш как ще им цепи космите по перата с някоя 24МП матрица.
Бе мене ми е смешно щото хората говорят за старите тела се едно....са за боклука.
Единия вика искам нов автофокус, другия .... секаш текущото 7д не става. А то си става :) Много...
Според мен му трябват козметични промени.Подчти не виждам дори какво може да се подобри освен матрицата.
-малко по-нов модул с нов софтуер за АФ + аф във видео мод/лайф вю и то подобрен от този на 650д.
-от 8 на 10к/сек
-Ако Канон са сериозни в този "про" сегмент при кропките или трябва да запазят 18-те мегапиксела при нов дизайн или да ги свалят надолу ,за сметка на останалите спецификации.
-Добавяне на ХДР в тялото и други благинки.
-Подобрено видео и опции във видео режим.(макар ,че сегашното качество е напълно достатъчно поне за мен)
Лошото е ,че ако продължат с ценовата политика "7д2" ще е на цената на 6д. Но пак ще си заслужава.Ще започне да отхапва от пазара на 1д4 като по-евтина и "модерна" алтернатива. Функционално може би ще е добър подчти колкото 1д4 особено ако е със сполучлива матрица.
Ако ми го изтряскат със 20-24 мегапиксела със същата динамика и шум на безбожна цена хич няма да съм впечатлен от философията във този сегмент и вероятно ще си седя със 7д докато не си взема 5д3 или изгоден 1д4. Трябва да се позиционира като тяло много внимателно.
Генчо прав си за сегментите. Но пропускаш ,че освен 60д,7д и сегашните 6д и 5д3 вече няма 1д серия. Това отваря път нагоре още за 7д2.И ценово и като характеристики.Вероятно ще я позиционират около 4к ако е наистина добра камера и около 3к ако е партенка наблъскана с чупещи се дисплей и алабализми ,които мен въобще не ме интересуват.
Определено ключовите подобрения трябва да са:
-автофокус
-серия от 8 на 10к/сек
-нова матрица по-добра от 16мп и 24мп на Сони.
За последното са длъжни. Нямаме нова технология и нова матрица при кропките от вече 3 - 4 години. Надявам се Канон не са спяли. Очаквам аз лично 7д да е малкия 1дх. И да натръшка малко нещата отново в полза на Канон както направи 7д като излезе и разцепи всичко.
Никонския д400 също ще е евентуална бъдеща здрава конкуренция и Канон трябва да предвидят и това. Не че мен ме интересува специално д400. Със сигурност в този клас ще се заформи конкуренция като д4 и 1дх но при маките матрички.
Никон сменят вече 2-ро поколение матрици. През 14,16 и 24мп. А Канон още изчакват правилния момент и той е точно първата четвърт на 2013. Много хора чакат това тяло от Канон.
Никонци им запушиха устите наполовина с д7000 и те си чакат истинската камера вече.
Просто тия камери трябва да са наистина БЪРЗИ :) И компетативни като качество на изображението за да си ги купи някой. Иначе всичко ще скочи на д600,д800,6д и 5д3.И аз влючително.
Абе то и аз си мисля, ако Канон свалят 1.3 кропа в 7Д, ама както казаха колеги преди време - това ще е зле за настоящите притежатели на 7Д, които са инвестирали в ЕФ-С обективи и ще очакват и новото, 7Д марк 2 да ги поддържа.
Иначе да сложат 16МП матрица на 1Дм4 в 7Дм2 и 45-точковата АФ с 39 кръстосани сензора и ще разцепят света, ама надали ще го сторят...
Жалко ще е 1.3 кропа и 45-точковата АФ система да заминат в небитието - идеално биха допълнили пропастта между 1.6 кропа и 9-точковите АФ модули на х0Д и ФФ с новия 61-точков АФ на 1Дх/5Дм3.
hotsnail
излагаш се, вземи прочети какво са тествали, немците не са гъзолизци като ДхО и са доста практични и утилитарни.
Дават си нормална съпоставителна система с тежест на критериите, тестват си и лаговете на сработване, дават информация за използваната оптика. Немци, какво да ги правиш. Прецизни и акуратни, мерят практически и гледат да не се минат с някой пфенинг.
Ако не ти харесват данните им не ги чети, ама това няма да ги промени.
Апропо, я си прочети там и за Нексовете, та може да си промениш мнението
Аз също тествам апарати и данните на ДхО не се покриват с моите, но на немците са доста близки. Дори някои не знам как са измерени, примерно става дума за лаговете на сработване.
При обективите е същото положение. Жалко че не са мерени някои специфични стъкла и на ФФ, но наличните тествани са пазарно разпространените.
Това е един нов революционен сайт !!! Само не разбирам как тези тестове се препокриват само и единствено с твоите, но не и с 99% от останалите фотографи...
Аз до сега не съм срещал човек, който да твърди, че Канонските матрици имат повече данамика и използваемо исо освен теб и този сайт...
Явно всички останали са идиоти а вие сте отличниците, твърдение на което ти одобрително би кимнал с глава...
Добре ве, хора, поне някой да се беше напънал да даде линкове с прословутите тестове - ясно, че ще серете офтопик, ама поне да беше информативен, а не редовните дребни простотии...
Пума, ти в крайна сметка осъзна ли че Д300 е по-висок клас от Д7000 или още се мъчиш да проумееш какво нарежда Д300 и 7Д в по-горен от Д7к клас?
Иначе ясно, че Каноните са боклуци и са пин-хол камери, сравнени с върха на еволюцията, Никон - айде ся се спрете, може ли?
1.3 кроп няма да има поради много причини.динамиката при никон е по голяма от доста време. Още от д90 и д 300.особено в сенките.но истината е че разликата не е 2-3 стопа както се тверди.а при кропките за шума не съм съгласен. Шума е сизмерим 16 за 18 мп.при печат няма разлика. А 24 ката е зле.като за матрица на подчти 4 канонската години е супер.
Тестовата индормация малко ,хора знаят как изглежда.
Генчо.. Пумата вика ,че съм щял да стана като теб. Сигурно не подозира ,че специално в тестове сме прекарали малко време заедно. Да се пообразовам технически.
Много мако хора осъзнават ,че когато четат графики за сравнение като тези в "ДХО" пропускат много важни неща.
Примерно сигнал/шум графиките се манипулират много лесно от производителите.
Пример за това е Пентакс примерно.Това ,че сигнал/шум графиката му е по-добра от Никон със същата матрица ,се дължи на шумоподтискането в РАВ над 800/1600 исо. Това не означава ,че реалния кадър има повече детайл и ресурс за печат. Означава просто шумоподтискане..на цветен най-вече шум ,а дори и си мажат.
Та въпросното шумоподтискане и липсата на детайл не се отразява на сигнал/шум графиката негативно ,а напротив позитивно.
Това се дължи и на факта ,че след шумоподтискане шумът в сенките най-вече се подобрява ,а и от там сигнал/шум графиката. Но това всичко е илюция.
Примерно Никон графиките сигнал/шум са видимо малко или много по-добри от тези на Канон но реалните кадри имат и по-малко детай ,което пак пряко се отразява на графиката в позитивен план за Никон особено маскирания шум в сенките на Никон. Резултат от едно чудесно шумоподтискане.
И става така ,че разиката ако е половин стоп в полза за Никон то по-тези сайтове се увеличава до стоп-стоп и половина.
От горните факти следва ,че и графиката за динамичен обхват на тялото със общо шумоподтискане или такова в сенките ще изкара по-добър динамичен обхват средно с около половин до един стоп само заради шумоподтискането. А тялото с повече детайл и контраст (примерно Канон) ,което дава фира в сенките 1-стоп по-рано накрая ще излезе ,че е 3-стопа по-слаба динамика.
И това сичко тествано по т.нар "дефаултни" настройки. Но и баба знае ,че дефаулта при Никон няма този Контраст като дефаулта при Канон.Зависи и от конверторите.
Излиза ,че тялото с малко шумопотискане на шума + по-макия контраст по дефаулт + хардуерно малко по-добрите компоненти става с стоп по-бесшумно ,а динамичния му обхват отлепя 3-стопа пред конкуренцията.
А Канон 5д3 дори има по лек АА филтър и доста по "пънчи" контрастен кадър дори от 5д2.
Ако някой земе един Никон и го оконтрасти като Канонски фаил и почне след това да мери ,пак Никона ще е по-добър в доста параметри но там разликата се стопява изумително много. Особено в хайлайта Никончеата мн бързо здават багажа и там изхода е да се търси спасение с недоекспониране. Защото имат по-голям ресурс в сенките. При Канон правилото важи към "точната експонация" ни нагоре ни надолу.
Аз с Никон недоекспонирах масово ,а с Канон дори при меко осветление преекспонирам масово. После се получават едни страхотни наситени преходи в средните тонове дето мене ме кефи.
Особено когато се снима в студио с контролирана светлина или навън с правилната техника.
Не казвам ,че матриците на Сони не са по-добри. По-добри са.
Но не толкова колкото си мислят много хора.
За шум чак последните версии кропки подчти ловят половин до един стоп по-добре от 18мп на Канон и с до 1.5-2.0 стопа динамика в най-добрия случай. Да не е малко но Канонските матрици са стари вече...не че не са добри. За времето си преди 4г бяга добри.
При ФФ 1дх показа също ,че Сони/Никон не доминират. 1дх е добър колкото или по-добрър от д4.
д600 и д800 са много добри камери също и 6д,5д3 не са сравними като качество на изображението. Но още не сме видяли 6д но не очаквам чудеса от ФФ за 3500лв.(рална цена)