Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бюджетен трипод + ябълковидна глава - кой?
Автор: emilliano   
Дата:   17-11-12 01:35

[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Бюджетен трипод + ябълковидна глава - кой?
Автор: emilliano   
Дата:   17-11-12 01:35

Намислил съм си да си взема някакъв комплект с ябълковидна глава, та исках да попитам дали някой има впечатления или може да даде акъл за друг модел в ценовия клас.
Ще го ползвам с безогледална система, като най-"тежката" ми комбинация излиза към 600-700гр.
Най-евтиният ми вариант е BENRO A150FBR0 . Не знам дали това е добро решение предвид лекия ми апарат?
Другите два са Cullmann Nanomax 260 CB6.3 и BENRO A250FN0 .
Моля за мнение, особено от хора, които са ползвали такива глави/основи.
Мерси!

П.П. Пък ако някой има такъв за продаване, може и да пише.

Автор: lensky   
Дата:   17-11-12 09:44

И на мен ми предстой покупка на подобен статив. Извинявам се, че малко ще се отклоня от темата на колегата, но да не задръствам форума с нова тема за всяко нещо, бих искал да попитам до каква степен данните който производителя дава за товароносимоста са реални и с какъв процент запас е добре да бъде тя ? Например, ако техниката която ще слагаме на статива е около 1-1,5 кг. каква товароносимост трябва да притежава статива за да седи стабилно в избраната позиция.
Благодаря

Автор: stefsan   
Дата:   17-11-12 12:24

@lensky доколкото знам идеалното състояние е, когато примерно техниката тежи 1,5кг, статива да може да носи 3кг+.

Иначе и на мен ми предстои покупка на статив и съм се насочил към BENRO A150FBR0. Апарата ми е d5000 + 18-55kit засега, като перспективата е да си взема някакъв друг обектив от сорта на 16-85 или 18-200, но като им гледам теглото би трябвало пак да издържи. Някой има ли впечатления от въпросния Benro?

Автор: stefsan   
Дата:   22-11-12 09:55

От вчера съм с BENRO A150FBR0, взех го от павилиона за 109лв. Много точни хора, докара ми го до София, показаха ми го, огледах го и го взех. Сега остава само да го пробвам някъде. Без проблем ми държи фотоапарата, който е d5000.

Автор: seuret   
Дата:   22-11-12 16:59

Ако се държи на ябълковидната глава има още няколко подходящи варианти:

Benro A300FBH0 - 179лв
Benro A150FBR0 - 109лв.
Гледам, че някой е споменал A250FN0 и Cullmann-а

Автор: Nazarov   
Дата:   08-03-14 00:23

Аз чакам това:
http://www.ebay.com/itm/261384813555?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Автор: vaskoto1   
Дата:   08-03-14 10:20

ТОВА(цък) е бюджетно, не идеалнолошо решение. взех си такъв преди дни. е, наложиха се някой доработки-дозатягане и "прогонване" на болтове и хватове, но генерално, за парите си е ОК. не етвърде малък, не е твърде голям. не е твърде лек, не е прекалено тежък.
бе-на мене ми е идеален!
и не е лефтерен-стабилно стои.
краката му не са от клечки за зъби...
засега-аз доволен.
хау!
[thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »