Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 60d vs 650d ?
Автор: kentavarvd_hp   
Дата:   12-11-12 20:24

Супер объркан съм и не знам кой от двата да си взема . Четох какво ли не и пак не мога да реша . Главно ще ми трябва за видео , но също така съм любител и на фотографията и бих искал снимките да са добри . Ще съм ви благодарен ако ми помогнете .

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 60d vs 650d ?
Автор: asahi   
Дата:   12-11-12 20:26

Ходи в магазина и пипай. Дали ще са добри снимките зависи изцяло от твоите умения.

Автор: TsvetanVR   
Дата:   12-11-12 23:42

И аз се чудих между двете и избрах 60D-то. След като пощраках 5 минути с 5D III, 60D-то ми се струваше леко гадно на пипане, а от 650-ката ми се повръщаше... :D Като цяло 60D-то е много по-удобно в ръката, а втория екран отгоре е супер полезен. Главно се чудих заради тъчскрийна и автофокуса при видео на 650д, но нито тъча ми беше удобен (доста гейски се чувствах докато го ползвах [smilie5] [smilie8] ), нито пък автофокуса се оказа адекватен (мноооого е бавен) и в крайна сметка избрах 60D. :)

Автор: vladimir666   
Дата:   12-11-12 23:47

Бавен , ама не баш при условие, че автофокусната ситема е взаимствана от 60d[smilie7]

Автор: dido1234569   
Дата:   13-11-12 00:06

Новият EOS 650D "Hybrid CMOS сензор включва пиксели, за постепенно откриване на автофокус. Матрицата възпроизвежда снимки на 18Mpix при ISO 100-12800 (25600 разширени), и пълно HD видео 1920х1080 на 30, 25 или 24 кадъра в секунда, както и HD видео 1280x720 на 60 или 50 кадъра в секунда.

• DIGIC 5 процесор

DIGIC 5 процесора който беше използван в няколко компакти модели като G1 X, и наред с останалите си функции може да корегира хроматични аберации при снимане в JPG формат.

• Автофокусна система

Автофокусната система е взета от EOS 60D, което ще рече че всичките 9 фокусни зони са cross-type за разлика от 600D където само централната е такава.

• Нов механизъм на затвора

Новият затвор позволява на 650D да снима по 5 кадъра в секунда при сериини снимки срещу 3.7 при предходния модел 600D. Това от своя страна позволява използването на различни функции за увеличаване на динамичния диапазон, или намаляване на шума.

• Noise reduction при снимане с високо ISO. Нова функция.

В менюто на High ISO speed noise reduction е добавена нова функция. При активирането на тази опция, камерата прави 4 кадъра след което комбинира данните за шума и възпроизвежда една снимка която е с страшни ниско ниво на шум. Понеже шума никога не е на едно и също място това позволява наистина "безболезнено" отстраняване на шума. Работи само при JPG и разбира се нямам как да се получи ако обекта на снимане е движещ се.

• Корекция на хроматични аберации и винетиране

За целта камерата трябва да разпознае обектива, което ще рече че тези функции работят само с обективи на канон. Може да запамети до 20 профила на обективи.

• Безжично управление на светкавици

Canon 650D е съвместим с новата радио система от Canon 5D MkIII но за да се използва трябва да имате светкавица Speedlite 600EX-RT и трансмитер ST-E3-RT които заедно струват колкото апарата. Но пък ще върши работа на хора които вече ги имат и са си купили това тяло като второ. В Canon 650D има и старата система за безжично управление чрез IR сигнал.

• Хибриден автофокус
Хибридната система за автофокус използва комбинация от contrast-detection AF и phase-detection AF. Системата разбира се е подходяща, удобна и полезна при снимане на ВИДЕО или при снимки с live-view.

• Touchscreen interface или преведено "Тач скриин интерфейс"
Touchscreen interface включва дори контрол на фокуса и снимането.

Автор: dido1234569   
Дата:   13-11-12 00:12

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-650D-vs-Canon_EOS_60D

Автор: Canon   
Дата:   13-11-12 03:01

Dido
за компетенцията на този сайт им виж класацията за
The best recent pro DSLRs

http://snapsort.com/explore/best-pro-dslrs/24-months-recent

#9 Nikon D400 [smilie5]

Announced 6 months ago [smilie8]

Това 9 място място е на непроизведения и световно неизвестен до момента (Announced 6 months ago):
Никон Д400, преди Сони А99.

Слуха за Д400 е подклаждан от Nasim Мансуров с маркетингова цел

Автор: kvakioh   
Дата:   13-11-12 08:35

60D

Автор: Mogila   
Дата:   13-11-12 09:22

Аз не бих могъл да свикна с боклучавото усещане на 650д в ръката[smilie8]

Автор: realnoncho   
Дата:   13-11-12 09:36

Ако смяташ да се възползваш от новостите при видеото на 650Д, във всички други случаи 60Д.

Само като погледнеш горния екран, 2 пъти по-яката батерия и по-големия визьор и приключваш терзанията.

Дата:   13-11-12 11:11

Мерси много за информацията . Реших със сигурност вече , че 60д е изборът ми . : )

Автор: harvester_vn   
Дата:   13-11-12 11:31

kentavarvd_hp написа:
Главно ще ми трябва за видео, но също така съм любител и на фотографията и бих искал снимките да са добри.

Сигурно ако ти трябваше главно за фотография, но също така беше и любител на видеото и искаш филмчетата да са добри, щеше да си купиш видео камера.
Нали?

Та, що не си купиш видео камера? [smilie8]

Публикацията е редактирана (13-11-12 11:31)

Автор: ipolit   
Дата:   13-11-12 11:50

Ей това изглежда прилично сравнение

http://t4ivst3i.com/canon-rebel-eos-t4i-vs-60d-comparison/

Дата:   13-11-12 17:22

Гледах оферти за видео камера и просто не си заслужава . Качеството , което вади 60d i 650d е перфектно за видео както и за правене на снимки , но 60d избрах .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »