Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Молба за съвет - покупка на компактен фотоапарат
Автор: babag   
Дата:   07-11-12 08:51

Приятел се нуждае от съвет за покупка на компактен фотоапарат, който да подари за 14-я рожден ден на детето си /момиче, ако това има значение/.
Единственият параметър, който е в състояние да определи, е цената - до 1 000 лева.
Предполагам, че основните показатели на техниката за лице на такава възраст би следвало да са /без да са подредени по важност/: компактност, възможност за ръчни настройки, светлосила на обектива, "чупещ" се дисплей и възможност за по-голямо оптично увеличение /екстри/.

Опитах да селектирам няколко модела и, както изглежда, аз лично бих се спрял на Olympus XZ-1, но се притеснявам дали не съм прекалено пристрастен към марката и това да ми влияе на обективното възприятие на фактите, ако такова изобщо е възможно.
Ще бъда благодарен за всяко изразено мнение по същество.

Предварително се извинявам на всички, които ще бъдат подразнени от н-тата тема по този проблем!
Благодаря за отделеното внимание!
Бъдете здрави и приятен и успешен ден на всички![smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Молба за съвет - покупка на компактен фотоапарат
Автор: serjy   
Дата:   07-11-12 09:12

Olympus XZ-1 е супер машинка, но си е с по-малък сензор. Защо не погледнеш Olympus E-PM1 според мен си е супер оферта като цена-качество, 599лв. все пак, за голям сензор. [smilie24]

Автор: my.point.of.view   
Дата:   07-11-12 09:18

Аз не бих държал на ръчните настройки.
Достатъчно е да има централна автофокусна точка, компенсиране на експозицията и възможност да си избере ИСО.
И ако може - по-голяма матрица.

Автор: vth41   
Дата:   07-11-12 13:51

При положение, че държи да е компактен, Panasonic Lumix DMC-LX7 е алтернатива на Olympus XZ-1,заради по-широкия и светлосилен обектив, по-доброто видео, по-бързия автофокус. Иначе като картинка Олимпуса ми харесва повече, но и аз съм пристрастен [smilie3].

Автор: realnoncho   
Дата:   07-11-12 18:48

В базара има Canon G11 за 399лв, мисля че нещо такова е перфектно за начало и разучаване на ръчни настройки.

Автор: янков85   
Дата:   09-11-12 10:02

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=8 само че не е с "чупещ дисплей" иначе другото го има [shtrak]

Автор: serjy   
Дата:   09-11-12 10:16

мое мнение, че по-голяма глупост от това няма, да дадеш 400лв. за сапунер на старо, а да подминеш за 600лв. чисто нова безогледална камера, НО всеки си решава сам [smilie24]

Автор: uri64   
Дата:   09-11-12 11:30

serjy [smilie24]

Автор: qpalzm   
Дата:   09-11-12 14:22

Защо да е глупост?Всеки си има различни нужди.Естествено че безогледална камера ще има по-добро качество на по-високо исо но тука идва коза на апаратите със светлосилен обектив.Китовият обектив на повечето е ф3.5 а на компакните ф1.х -ф2.х следователно няма да има нужда да се покачва исото на апарат със светлосилен обектив и дори да е с по-малко матрица може да даде по-добро качество в лоши светлинн.Да не говорим за качеството на китовите обективи .Не е фрапиращо лошо но не е и кой знае колко добро.На компактните апарати обективите са супер особено на ЛХ7.Ся ако се вземе друг обектив за системата естествено че ще бъде по-добре от компактна камера.Аз препоръчвам ЛХ7.Има много врътки и супер обектив но няма въртящ екран.Камерката спокойно се сравнява с нисък клас дсрл на базово исо

Автор: wfw   
Дата:   09-11-12 14:29

Ако детето иска да снима и се кефи да снима, като главната цел е не да си прави duck face снимки, логичния избор е безогледалката. За тези пари е страхотен избор.
Ако детето няма никакви мераци за снимане, а просто бащата иска да купи фотоапарат няма никакво значение какъв ще купи - и за 200лв сапунерка да вземе снимките няма да са по-различни от тези сапунерки за 1000лв.

Автор: fotorafi   
Дата:   09-11-12 17:39

И аз съветвам: да си купи за около 1000 лв DSLR с китов обектив. А за 40 лв ще дам една перфекртна сапунерка да си снима по екскурзии и купони

http://s10.postimage.org/5fuesuzf9/FUJINON_1.jpg

Фуджинон: работи с 4 аку батерии АА, Има:памет карта,кабели,капачка, калъфче, упътване

Публикацията е редактирана (09-11-12 17:41)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   09-11-12 17:44

Ако иска да има фотоапарат, който да му тежи и да му пречи, да си купи ДСЛР - задължително!
А ако иска да снима, може да си вземе и нещо по-леко.
Моите снимки всичките са правени със сапунерка.

Автор: jorkin1   
Дата:   13-11-12 22:52

my.point.of.view написа:

> Ако иска да има фотоапарат, който
> да му тежи и да му пречи, да си купи
> ДСЛР - задължително!
> А ако иска да снима, може да си
> вземе и нещо по-леко.
> Моите снимки всичките са правени
> със сапунерка.

[smilie24]

Автор: georgivelev   
Дата:   14-11-12 07:50

1000 лв е сума, която за сапунерка не бих дал, защото за толкова пари D40 + 18-55 + 55-200 + 35/1.8 но всеки си има приоритети (при това само апаратът ще е втора ръка, обективите ползват голяма отстъпка в магазините в момента).

Въпреки, че снимам с никон, от сапунерките бих избрал канон и само канон. Другите фирми могат да се опитват да правят подобия на фотоапарати, но канон прави истинските фотоапарати. Примерно,SX150 IS с 12 кратен зум, за 300 гроша, нов. Или някой от серията Иксус, те са малки и момичетата мн ги харесват - може да си го пъхне в чантичката и да си снима навсякъде.

Успех в избора и дано да има усмивка по лицето на момичето, когато си получи подаръка! [smilie24]

Автор: Rand   
Дата:   14-11-12 11:39

Но пък D40 + 18-55 + 55-200 + 35/1.8 е доста по-голямо като размери от една компактна камера.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »