Автор: krist
Дата: 06-11-12 11:23
"Думичките “интуиция” и “шанс”, които той използва, за да обясни своята работа не съм ги чувал от тези, които често говорят за него. В един блог видях думичката “интуиция” до “Бресон”, но там тя бе с друго значение – наблягаше се на неговото академично обучение и как то е формирало в него да харесва кадрирания, които отговарят на това, което бил видял преди това. Нещо като добър имитатор? Явно надделява мнението за съзнателното, идейно-мисловно начало в изкуството му, докато всъщност съзнателната компонента е само част от цялата мозайка."
Да, и аз си го мисля това - някои кадри, да не кажа: "най-хубавите", понякога стават без много да ги мислиш и чак после осъзнаваш какво е станало. А, се случва - мислиш, мислиш, и накрая излиза едно нищо.. Също така се случва да дебнеш много дадения момент и той все да не идва, а в други случаи просто се случва буквално след като си извадил апарата и не трябва да се пропуска.. Много пъти съм се опитвал да преснимам някои мои кадри, и с малки изключения досега не съм успявал (тук изключвам работата в студио).
|
|