Автор: hristoff
Дата: 29-10-12 23:01
Ще ти отговоря като водолаз:
Апарат с водоустойчивост до 10 метра изобщо не става за гмуркане! - а по-скоро ти гарантира, че можеш да го ползваш на места с висока влажност (например в пещери), че ако случайно го изпуснеш във някой басейн няма да се простиш с него или колкото да снимаш краката на някой докато се плацикате на плажа :)))) и то само ако много грижовно се отнасяш към уплътненията на сектора за батерията и всичко което се отваря по апарата :) - нежни са като цяло не може да се разчита на тях много-много. Дори да не протече, има и други особености, като омекване спусъка и бутоните и т.н
За гмуркане си трябва бокс устойчив минимум до 40, а най-добре 60 или повече метра, за да покриеш сигурно нивото от 40м на любителските гмуркания. ГоПро- в това отношение е ок- мои колеги са вкарвали такива камерки доста под предвидената дълбочина- боксовете им издържат.
Относно качеството на снимките и видеото с гопро конкретно за под вода, аз го смятам за крайно незадоволително.
Във снимките олумпуса ще е в пъти по-добър, за видеото не съм много сигурен кое ще е по-добро, защото не съ виждал какво видео прави олимпуса. Пробвай, какво ще прави на полумрак и ще разбереш :)
И понеже вкарването на качествена видеокамера или ДСЛР под вода е брутално скъпо начинание, ще ти предложа приемливо и не чак толкова скъпо решение: моя съвет е да се ориентираш към по-високия клас сапунери, като например канон г12 + подводен бокс за 60м.http://www.ebay.com/itm/Canon-G12-Camera-AND-Ikelite-6146-12-underwater-housing-/320688431936?pt=US_Camera_Underwater_Housings&hash=item4aaa852340 Малко стар модел е вече Г12, но е доказан лидер сред по-достъпния клас апарати конкретно за приложението му под вода. За него има боксове с дом-порт, TTL конвертори за външни светкавици и общо взето всичко което ти е необходимо за качествени подводни снимки и видео. Първоначално може да се вземе апарата и бокса с порт с плоско стъкло и после имаш мегдан да надграждаш с дом-порт, светкавици и т.н.
Надявам се да съм бил полезен!
Публикацията е редактирана (30-10-12 00:06)
|
|