Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Yongnuo yn-467 II
Автор: johny_x3m   
Дата:   22-10-12 19:23

Донесоха ми от чужбина въпросната светкавица(нова) и понеже никога не съм ползвал външна светкавица и няма упътване на български почнах да я разучавам яваш-яваш, но имам чувството, че има проблем с TTL меренето. В какво се изразява проблема - слагам светкавицата на моя Nikon D60, включвам я, включвам апарата, той си отчита, че има светкавица, фокусира си, светкавицата също си мери експозицията (видимо и с просто око по червената "решетка", която се появява върху снимания обект) и снима нормално. След 10-на снимки обаче меренето на светката спира, апарата вече не отчита закачена светкавица, но при снимане светкавицата си запалва нормално и в резултат снимките са преекспонирани. Пробвах включване и изключване на тялото и светкавицата, свалянето и от тялото и т.н.- резултат никакъв. Оставям я няколко часа, пробвам пак и всичко пак си работи нормално до 5-та, 10-та снимка и после отново същия проблем. Любител съм и се извинявам ако не обяснявам добре, а може би и аз да бъркам нещо при работа със светкавицата. Всяко мнение ще ми е от полза, благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Yongnuo yn-467 II
Автор: HP   
Дата:   22-10-12 19:35

а с какви батерии е светкавицата ?

Дата:   22-10-12 19:58

С Varta rechargeable 2500 mAh, прясно заредени

Автор: Батко   
Дата:   22-10-12 20:24

Вкарал си се в познат за мен филм.
И аз имах някакво Yongnuo, мисля че беше най-високия модел с TTL и завидни параметри дори за високия клас светкавици на Canon/Nikon. Мъчих го 2-3 месеца, ту сработваше - ту не.
Реших да не се мъча повече и си взех Canon ( понеже съм с Canon ). С кеф си работя с нея, няма засечки, всичко работи перфектно.

Yongnuo [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Canon/Nikon [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Marillion   
Дата:   22-10-12 20:46

Аз пък съм с Yongnuo и съм си доволен.

johny_x3m, изпробвай я на друг апарат. И ако ти прави същия проблем, то... такъв ти е късмета.

Може нещо да прегрява.

Дата:   22-10-12 20:57

То няма такова натоварване, че да прегрява. Пък и тоя модел го дават че е със защита от прегряване. Ама ще го пробвам и на друго тяло да видим какво ще стане.

Автор: pefoto01   
Дата:   22-10-12 21:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   22-10-12 22:26

Почисти добре със спирт контактите на на чехълчето на фотоапарата , както и на светката. Затегни добре "гръмотевичката" при поставянето на апарата и се надаявам, че това е основния проблем.
Батко си е напълно прав, ако става дума за светки в/у апарата, иначе за стробизъм Yongnuo са си екстра.[shtrak]

Дата:   24-12-12 13:20

Проблема е разрешен, темата може да се изтрие. Проблемни в случая се оказаха батериите. След покупката на зарядно Maha/POWEREX MH-C9000 и батерии Maha/PowerEx IMEDION АА 2400mAh вече всичко е наред.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: