Автор: johny_x3m
Дата: 22-10-12 19:23
Донесоха ми от чужбина въпросната светкавица(нова) и понеже никога не съм ползвал външна светкавица и няма упътване на български почнах да я разучавам яваш-яваш, но имам чувството, че има проблем с TTL меренето. В какво се изразява проблема - слагам светкавицата на моя Nikon D60, включвам я, включвам апарата, той си отчита, че има светкавица, фокусира си, светкавицата също си мери експозицията (видимо и с просто око по червената "решетка", която се появява върху снимания обект) и снима нормално. След 10-на снимки обаче меренето на светката спира, апарата вече не отчита закачена светкавица, но при снимане светкавицата си запалва нормално и в резултат снимките са преекспонирани. Пробвах включване и изключване на тялото и светкавицата, свалянето и от тялото и т.н.- резултат никакъв. Оставям я няколко часа, пробвам пак и всичко пак си работи нормално до 5-та, 10-та снимка и после отново същия проблем. Любител съм и се извинявам ако не обяснявам добре, а може би и аз да бъркам нещо при работа със светкавицата. Всяко мнение ще ми е от полза, благодаря предварително.
|
|