Автор: qavkata
Дата: 16-10-12 18:54
хаха ей така като почнете с това кои бленди са за портрети и кои не, направо ме късате от сях. Аз не използвам бленди под 7, защото не ми харесват портретите, заради остротата и т.н. ако искам да "замажа" фона имам си софт. За мен няма такова нещо обектив за портрети и такъв за пейзажи. Всеки сатава за всичко, зависи само ти какво искаш.
Моя съвет е вземи си по-отворен обектив, защото ако не ти харесва на 1,8 ще снимаш като мен на 7, но ако си взееш на 4,5 и искаш на 1,8 няма да имаш възможност, мисълта ми е, че отворения ще ти даде повече поле за изява и с времето да изградиш твое виждане за светлосилата на обективите. Погледни кой какви аберации има, какво е боке-то(дали ти допада) и какво му е винетиране-то, това за мен е важно за портретите. Виждал съм невероятни портрети, на 18, 50 и 200, както и на 1,8, 7 , и 22 бленда. Но тествай преди да купуваш. Не слушай само кой какво ще ти каже, тъй като един търси едно, а друг друго в обектива.
Моята работа е свързана изцяло с портрети, било единични и групови, а съм с един 18-200 3,5/5,6 и ми е перфектен. Но това е за мен.
Стабилизацията за мен е много много важн.
THINК
|
|