Автор: batzeto
Дата: 12-10-12 18:52
Съвсем скоро писах по подобна тема, за това ще се самоцитирам:
Ще си позволя да дам и моя съвет относно колебанията ти. От двете тела - бих избрал това с подвижния дисплей. Само който не е снимал с такъв апарат би отрекал неговото преимущество, както и това колко е удобен в много ситуации, не само за заснемане на видео, както някой те насочи! Това първо. Второ - никой не спомена (или поне аз не видях) за калпавия авто фокус на 3100... Хубавото е, че почти всички единодушно са ти препоръчали 5100.
Сега относно обектива - сам ще достигнеш до извода какво ти е нужно и какво ти липсва, едва когато започнеш да снимаш с наличния обектив. Според мен най-добрия вариант за подобен бюджет ми се струва, ако вземеш директно 5100 + 18-105ВР. Ако не попаднеш на прилична оферта вариантите са два или взимаш 5100 + 18-55, където веднага продаваш второто и допълнително си закупуваш с доплащане 18-105ВР или вместо него направо толкова универсалния, но лишен от зум 35мм/1.8.
Трети последен вариант - взимаш директно D90 + китов 18-105ВР и си свиркаш, а след време допълваш с ... като някой го нарекоха задължителния 35/1.8 за този тип апарати. Аз самия щракам с D90 и по стар обичай - всеки хвали, това, което има... но поне се постарах да бъда обективен!
Успех и да се похвалиш и да покажеш снимки по-късно
ПП: И сега гледам изгоден Д90 в базара!
Публикацията е редактирана (20-10-12 13:10)
|
|