Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преходник от К mount към EOS
Автор: sakuraki   
Дата:   25-09-12 18:02

Здравейте! Има ли такова чудо и колко пари струва, че искам да си закача чинона на канона (даже и рима има [smilie18] ), но не мога да намеря колко струва . Не знам защо питам дали има, като знам, че има, но ме мързи да се връщам да трия.

Отговори на това съобщение
 Re: Преходник от К mount към EOS
Автор: ivoet   
Дата:   25-09-12 18:29

Аз си взех от базара за 22 лв с доставката. Има и глухарче, ама нещо не проработи. Не съм си играл много де, сложих го само веднъж и туйто [smile]

Дата:   25-09-12 19:24

Aми дано да намеря, че много си харесвам бокето на чинона и искам да го ползвам на канона, но не съм виждал обяви във форума и не искам да напише, че купувам, а то да се окаже много скъпо. Ето един пример на боке с една от кокошките на бабата , кучето я било издрало [smilie18]

http://farm9.staticflickr.com/8032/8023665198_7969463d2d_c.jpg

Автор: Pavlov   
Дата:   25-09-12 19:44

http://photovideo.biz/Адаптер-Pentax-K-към-Canon-EOS .
По-евтино - базара или ebay.

Дата:   25-09-12 19:50

Мерси колега! В най - скоро време ще го поръчвам да видим дали ще стане номера. Потвърждения на фокуса има ли си ?

Автор: steeens   
Дата:   25-09-12 22:07

Тоя си няма потвърждение на фокуса. Трябва чип за потвърждението. Тук такъв не виждам.

Дата:   25-09-12 22:19

Този е с чип - http://photovideo.biz/Преходник-Pentax-K-към-Canon-EOS-с-чип . Струва 49 лв.

Публикацията е редактирана (25-09-12 22:20)

Автор: steeens   
Дата:   25-09-12 22:40

[smilie18] [smilie18] [smilie18] Тия са велики!

"Подтварждава автуфокуса чрез светлинен индикатор и звуков сигнал."
Първите две думи са на новобългарски...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: Батко   
Дата:   26-09-12 09:16

За да е вярно меренето с глухарчето ( режим приоритет на бленда ), мисля че трябваше блендата да се държи винаги най-отворена от настройката на апарата, независимо на каква е нагласен обектива.
Освен това разчитайки на потвърждаването на фокуса, в повечето случаи той се оказва някъде другаде. По-добре да си гледа човек във визьора по-внимателно.
С други думи препоръчвам преходник без глухарче!
Огледалото на FF Canon камера се удря в лостчето за блендата при обективите с Pentax-K маунт, така че или с кроп, или трябва други обективи да се търсят за FF!

Дата:   26-09-12 12:34

Батко, sakuraki е с 40D.

Дата:   26-09-12 13:03

Мда с 40д съм, проблем с нацелването на фокуса нямам, визьора е по - светъл от на пентакса ми и още с пентакса го улучвах без проблем. Иначе пробвах канонския 50/1.8, но той много зле на най - отворена бленда бе [smilie5] . Чудих се след време какъв светлосилен обектив мога да си купя хубав. 50мм FD 1.4 и да му се преправи байонета, че обичам да снимам и с ръчнофокусни чат пат.

Автор: simbon4o   
Дата:   27-09-12 00:10

На канон най-евтиният автофокусен свестен и както при пентакс 50 1.4 :) 1.8-цата е можеби най-гадната 50 1.8 изобщо.
За бокето... не е само бокето на чинона което ти харесва, цветовете и контраста също са му много добри. Остротата на 1.7... обектива си е съвсем равносилен на много харесваната 50 1.7 М на пентакс. Определено канонското 50 1.8 дори 2-ра версия не може да се мери с тях. 50 1.4 FD е с много нервен дефокус иначе е остър, но по-лесно ще ти е да сложиш някой такумар или друго на М42 от колкото да преправяш FD-то или поне за мен не си струва. Най-добре - набави си EF 50 1.4, не е никак лош.

Дата:   27-09-12 00:32

Симо, мерси! Чинона започва от 1.9, не е версията 1.7, но пак е много добър. Канонския 50/1,8 наистина е много гаден обектив [smilie18] , такова гадно боке никога не съм виждал. Аз мислех за нещо като временен вариант докато събера пари за автофокусен на 1,4. Гледах порст 55/1.4 за 30 паунда наскоро, но вече няма такава оферта. Много ми харесва 85/1,8 и може би, той ще един от следващите обективи, които ще купя, разбира се след 70-200 ф4 зуума.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »