Автор: Jankoff
Дата: 24-09-12 20:09
Да обясня защо пиша "разочарование". Защото с новия сензор на Олимпус се изписаха какви ли не хвалби как той като апарат е на нивото на D7000 и т.н. Оказва се, че е по-зле от Pentax Kx. Защо искам да знам какво може? Същото е, както когато искам да знам колко конски сили и какъв въртящ момент при различните обороти има колата ми. Съответно - давам парите си съобразно с характеристиките. Да, ако една кола е по-комфортна, макар и не много мощна, ще я предпочета. И един апарат, ако е по-комфортен, ще го предпочета. Е, добре, ама, оказва се, EM5 не "цепи мрака" така, както се писа, а освен това е ясно, че е твърде неудобен - да оставим това, че е малък, визьорът му не е много добър и т.н.
Както вече написах и в 4/3rumors, защо да си купувам EM5 на цена 1000 евро, че и повече, когато D600 цепи мрака два и половина пъти повече, а струва само два пъти повече? https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif
Задавам този въпрос и тук.
D600 тежи само 760g, а и като удобство ще е несравним с EM5 - даже забравяме за момента възможностите на ISO. Разсъждавам, защото, ако Отговорникът за тия работи е решил да си купя още един апарат, трябва да взема правилно решение, нали така. Съответно и цената. Ако EM5 като цена падне до нивото на онези, на чиито стъпало е и като технически параметри, да, ще си го купя. Иначе - не виждам с какво при нормални светлинни условия EM5 ще е по-добър от E-серията и поради каква причина ще трябва да го купувам, щом технически е на нивото на Pentax Kx, апарат на реална цена около или под 500 евро.
|
|