Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Timelapse - в какъв формат и битрейт
Автор: AlexHD   
Дата:   24-09-12 08:51

Здравейте,
Съединявам снимките с Virtualdub, той изкарва файла в avi формат с някакъв огромен битрейт. Интересувам се после в какъв формат да го конвертирам или да го оставя в аvi. И с какъв битрейт да бъде при 720р?

Отговори на това съобщение
 Re: Timelapse - в какъв формат и битрейт
Автор: GOSPODIN   
Дата:   24-09-12 11:51

По - лесно става в Лайтрум . Режеш си ги кадрите на 16:9 , за да станат HD и после с едни безплатни плъгини ги експортваш 1080р във формат MPEG4. Става за минути и е доста качествено.
Във Виртуалдъб има също доста възможности за "мачкане" на файловете, та да не стават огромни.

Дата:   24-09-12 12:00

Аз кадрите мога да си ги направя 16:9 още в Camera Raw. С Лайтрум не смятам да се занимавам, стигна ми другия тежък софтуер, а и свикнах с Виртуалдъб. С конвертирането също мога да се справям. 1080р с моята техника не мога да обработвам.

Въпроса ми е след като излезе от Виртуалдъб видеото, в avi ли да го оставя и с какъв битрейд при 720р.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   24-09-12 14:50

По-добрия формат е MPEG4 и е по-лек и удобен. За битрейта мисля, че 8Мб е достатъчно за добро качество при 720р.

Автор: surg   
Дата:   25-09-12 22:30

Има голямо залитане за битрейта За начало пробвай 2 мбит ако не ти хареса пробвай с стъпка 500 нагоре.....и другото е кадри сек....

Автор: chill   
Дата:   26-09-12 00:56

За кодиране в H.264 ей това програмче е много читаво:

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=127611

Автор: e-mil   
Дата:   26-09-12 07:03

VirtualDub не си измисля какъв битрейт да сложи, а прави това, което му кажеш.

Горе от менюто чукни Video -> Compression. Там по подразбиране е маркирано Uncompressed RGB, затова файлът ти става огромен. Избери нещо друго, в зависимост от това какви кодеци имаш инсталирани.
Например за XviD имаш бутон Configure. Като влезеш през него ще видиш настройки. Чукни бутона Target quantizer - той ще се смени на Target bitrate (kbps). И си избери стойност!

Ако си слагаш музика в некомпресиран WAV, в менюто Audio също по подразбиране застава Direct Stream copy и също увеличава размера на файла. Чукни Full processing mode и избора на Compression ще стане активен. Там също можеш да промениш с какво да я мачкаш.

За почти всеки кодек имаш настройки. Ползвай ги!

Дата:   26-09-12 09:01

Благодаря за отговорите, предполагам има кодек да ми експортва директно в мп4?

Автор: swiftyfan   
Дата:   27-09-12 20:57

http://www.youtube.com/watch?v=TM7EJZ-8HWw - Човечеца обяснява подробно. В случай, че ти трябва помощ с английския - ЛС. Успех.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »