Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за помошният лъч на Никон 310л
Автор: didarai   
Дата:   16-09-12 15:48

Взех преди 2 седмици това апаратче.В някои инструкции пишеше ,че си има подпомагаш фокусирането в тъмно лъч .Лампичка си има и тя свети но......само когато е на самоснимачка и не иска да се включва като лъч при никакви обстоятелства и сцени.Не знам това някаква нова "мода" ли е или машинката нещо не е наред.[smilie11]
Пробвах снимка при абсолютна тъмнина на авто режим.......направия.Първо отвори блендата,после блесна светкавица като "ред ай редукшън" и накрая затвори блендата. Снимката стана на фокус и по моите критерии за пълна тъмнина е добре,но........нормално ли е това или да се разправям с продавача за връщане на апаратчето?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за помошният лъч на Никон 310л
Автор: pefoto01   
Дата:   16-09-12 15:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-09-12 16:47

Ами в упътването което идва с апарата на български не пише нищо за него(лъча) освен,че на схемата е дадена лапичката за самонсимачката и като такава на лъч за фокусиране.В менюто на апарата също никъде няма опция дали да е включен или не или каквото и да е друго.Вчера на събитие видях човек снимащ с Л110 и той си имаше работещ в авто режим лъч.На спецификациите му също пише така.
Сега прегледах няколко и не видях там да пише ,че Л310 има лъч.Прочел съм го явно на 1 или 2 места най-много,но.......има ли такива апарати въобще , фокусиращи без този лъч в тъмнина?
Ето това се получи от ръка, на пълна тъмнина в авторежим:
http://media.snimka.bg/s1/1110/028463360-big.jpg

Публикацията е редактирана (16-09-12 20:09)

Дата:   16-09-12 20:09

http://media.snimka.bg/s1/1110/028463360-big.jpg

Автор: malakar   
Дата:   16-09-12 21:31

Офтопик: човек, недей така да си показваш бурканите из форума, може някакви недобросъвестни хора да те бройнат и после... [beer]

Дата:   16-09-12 22:12

За 5 буркана с кисели краставички,да рискуват ли?Не съм си снимал пушките [smilie7]
Просто само килера гарантираше пълна тъмнина.Забравих да кажа обаче , че апарата се опитваше да фокусира в тъмното(и тогава обикновенно се включва лъча при другите),но не показваше захванат фокус(напротив,показваше предупреждение,че няма такъв) и така изпълни снимката.Наистина обаче никъде не се споменава за подпомагащ фокусирането лъч,както и в менюто не намерих такъв,но при наличието на лампичката,да се ползва само за предупреждение за самоснимачката......[smilie11] ,а да се чуди как да фокусира в тъмното ми се вижда странно.

Автор: klez   
Дата:   16-09-12 22:32

Тоя "лъч" за подпомагане на фокуса по принцип при вградената светкавица се ползва самата вградена светкавица (това преблясване)

Дата:   16-09-12 22:42

Нещо подобно си помислих и аз,но не съм сигурен дали е така.Сега погледнах ексиф-а.На 4,5 мм широк обектив с 1 сек скорост и "слоу синк" светкавица я е направил.Дали има време да фокусира за 1 "блинк" ?А и за какво ще им е да го правят така , като са сложили лампа за лъча [smilie11] .Вижда се и че не е баш на фокус снимката,докато старият ми ползвайки лъча ги правеше идеални.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »