Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем със Sigma AF 18-125mm OS
Автор: icohristov06   
Дата:   15-09-12 16:56

Здравейте :)
Купих си Sigma AF 18-125mm f/3.8-5.6 DC HSM OS от един съфорумник,който излезе некоректен като ми прати повреден обектив.
Проблема е ,че между 18 и 24мм като гледам през окуляра образа прескача и в обектива се чува едно прещракване.Това се случва само при включен апарат ..... .
Също така след като фокусира пак между 18 и 24 мм от обектива се чува странен шум.И веднага след 24мм шума спира.
Някакви идей от какво може да е проблема ??? Търсих из чуждестранните форуми,но не намерих решение на проблема .

Отговори на това съобщение
 Re: проблем със Sigma AF 18-125mm OS
Автор: sd   
Дата:   15-09-12 17:27

Обади се и го изпрати в сервиза - прилича ми на проблем със стабилизацията.

Дата:   15-09-12 18:44

и аз така си помислих,че е от стабилизацията . ...
ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА vitja ,КОЙТО МЕ ПРЕЕБА (с извинение).Сега "колегата" не си вдига телефона и се прави на умрял.

Автор: mopt   
Дата:   15-09-12 19:09

Добре де, 5,6 пъти съм купувла техника от базара и винаги е било с "отвори преди да платиш". Гледаш 5-10 минути на спокойствие и си преценяваш. Ако се откажеш ти струва 5-6 лв и това е.

Дата:   15-09-12 19:22

Как мога да преценя това ?? когато обектива не с свързан с апарата и апарата не е пуснат ( с 2 думи няма ток ) няма никакъв проблем :) аз си бях взел тялото и ми казаха ,че нямам право да го слагам на апарата .Също така ако си поръчам телевизор нямам право да го пусна в контакта.

Публикацията е редактирана (15-09-12 19:23)

Дата:   15-09-12 20:58

Коя е тази фирма? В Еконт до сега не е имало проблеми да пробвам както аз си реша - взимал съм и светкавица, и обективи, и цял фотоапарат. А и в офиса до нас вече ме познават и като се появя знаят че ще ги снимам [smilie5] .
Идеята на огледа е да се увериш, доколкото можеш, че техниката работи. След това вече продавача няма отговорност, освен ако не сте се разбрали друго (няколко месеца "гаранция" и т.н.).

Дата:   15-09-12 20:59

Колкото до проблема - има ли проблем в картината или само шумът те притеснява? Че то и моя 70-300 ВР "хлопа" ама навсякъде чета, че било нормално. А на снимките проблем няма ... Дано, ако е развален, ремонта да не е скъп.

Автор: Icohristov06   
Дата:   15-09-12 23:00

Значи точно между 18 и 24 мм се чува "хлопане" и като гледам през окуляра все едно някоя от лещите се размества :) пробвах да изключа стабилизатора,но пак същото. При снимане няма никакъв проблем .
Притеснявам се проблема да не е в стабилизатора .Има ли начин да проверя дали работи или не ?

Другото което повече ме притеснява е шума наподобяващ звук на електромотор и в същото време се чува стържене.... .Той се появява след като фокусирам.Така докато не променя вариото шума остава.Но стърженето не се появява всеки път. Един път няма проблем и след 2,3,5,10 снимки пак започва.

Публикацията е редактирана (16-09-12 04:54)

Автор: Icohristov06   
Дата:   16-09-12 00:55

Публикацията е редактирана (16-09-12 04:47)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »