Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Изгрев и залез time lapse
Автор: ishootpeople   
Дата:   15-09-12 10:04

Здравейте

Трябва ми за един проект да снимам time lapse изгрева и залеза .В Бургас Изгрева като навсякъде хахаах е от морето а Залеза е Езерото /блатото/ и е много яко .Въпросът ми е мога ли просто да снимам клипче и после да го забързам .Видях няколко урока там праявят снимки по 1на на няколко секунди и после ги пускат на слайдшоу .Няма ли с видео да е по лесно ,камерата ми е никон Д7000 и смятам да го правя с 18-105 никор .

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Изгрев и залез time lapse
Автор: JohnyWalker   
Дата:   15-09-12 12:04

Не става с клипче, по много причини.
1. Д7000 е ограничен до 30 мин на клип, а един хубав изгрев ти е поне 2-3 часа.
2. Вземи прочети малко какви настройки ти трябват на кадрите за заснемане на тайм лапс. Имаш време на експозиция и време на пауза, който са взаймно свързани.
3. Понеже снимаш от много тъмно до много светло и обратно дори нормален таймлапс само с Д7000 няма да успееш, трябва ти Bulb ramping

Автор: petuk   
Дата:   15-09-12 12:24

Здравей, аз от около седмица съм със същия апарат и обектив и се канех да пробвам някой time lapse, но тези дни все немога да улуча хубаво време...

Виж клиповете в адорама - http://www.youtube.com/watch?v=L4ke-3MVSns&feature=g-user-u

Последните няколко клипа са именно за time lapse чрез снимки а не видео, мисля че този начин е по-правилен и ще се получи по-добър резултат.
Разгледай в youtube има и други клипове които обесняват точно как да го направиш като се съобразиш с промяната на светлината при изгрева и залеза...

С видео, time lapse съм правил с камера, която записва върху дискове по 30 мин. Лесно се сбива после 30 минути видео до 15-30 секунден клип, но за по-дълги периоди от време определено методът със снимки е за препоръчване, просто няма смисъл 5 часа да записваш видео за да получиш 20 секунден time lapse.

Автор: ishootpeople   
Дата:   15-09-12 12:52

Благодаря ви за мненията ... Предполагам че със снимки ще стане по добре ,но на мен ми е необходим не повече от 10 секунди клип изгрев и 10 секунди залез за това смятам че с видео ще стане

Автор: vga   
Дата:   15-09-12 13:00

1 секунда видео има поне 24 кадъра, за 10 секунди видео са ти необходими поне 240 снимки. Тези 240 снимки имаш опция да направиш в рамките на минута или 5 часа - твоя воля. Ти си прецени дали можеш да снимаш 2 часа видео и да го засилиш в 10 секунди, както и каква ще е разликата. Да не говорим за качеството на изображението и възможностите за редакция на кадрите... Иначе казано - виж тук https://vimeo.com/24456787

Автор: bilbobaggins   
Дата:   15-09-12 13:19

ето ти едно клипче , правено със сапунерка... първото, второто и последното кадриране са по 200 кадъра - 100 минути през 30 секунди... видеото е с 20 кадъра в секунда

Автор: martin-dm   
Дата:   15-09-12 13:52

Видеото ти върши работа за твоя случай, няма смисъл да си чупиш затвора...
този таймлапс съм го правил с 10 мин видео
http://www.istockphoto.com/stock-video-21076508-krakow-cityscape.php

Автор: AlexHD   
Дата:   15-09-12 23:13

Това bulb ramping изглежда интересно.
Къде има такъв тип интервалометри?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »