Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Samyang 10mm 1:2.8 ED AS UMC CS lens
Автор: yoyof1   
Дата:   14-09-12 17:55

http://photorumors.com/2012/09/14/samyang-10mm-12-8-ed-as-umc-cs-lens/

Отговори на това съобщение
 Re: Samyang 10mm 1:2.8 ED AS UMC CS lens
Автор: io_bs   
Дата:   14-09-12 18:17

Май няма да може да му се слагат филтри?

Автор: Ivan_A   
Дата:   14-09-12 18:21

Ако е добър, колкото досегашните Samyang обективи - [smilie24]

Няма причина да не бъде! [smilie24]

Автор: vanquished   
Дата:   14-09-12 18:22

Супер,ако пуснат и за Некс и м4/3 ще е още по-супер .

Автор: yoyof1   
Дата:   14-09-12 18:31

В този смисъм да попитам. Според Вас, кое е по-добре твърд или широко варио за пейзажи? Предимствата на твърдото са ясни, но при вариото по-лесно кадрира ( то 10-20 или 11-16) не че има голяма разлика с 10мм твърдо....? [smilie3]

Автор: io_bs   
Дата:   14-09-12 18:39

Аз имам 11-16мм ф/2,8 и почти винаги снимам на най-широко... Но пък на 16мм може да се направи що-годе прилично боке на най-отворено[smilie5]

Автор: realnoncho   
Дата:   16-09-12 15:47

Аз от известно време си мислех за 10-12мм твърд за кроп [smitten]

Ако обектива е добър и на нормална цена бих си взел [smilie24]

Дата:   11-12-13 09:27

След повече от година забавяне повторно обявиха този интересен обектив samyang-announces-10mm-f2-8-manual-focus-wideangle-prime

Цената обаче е доста нагоре дори и от 14 2.8(който е за фулфрейм) [smilie8]

Автор: kvakioh   
Дата:   11-12-13 09:30

Филтри на всичко може да се сложат, но струва скъпо.
Твърдите (най-вече 14мм) са по-добре от варио широките. Най-малкото цената го показва. Макар че за кроп по-често са варио като предложения.

Автор: vgramatikov   
Дата:   11-12-13 09:34

Аз го чакам от доста време тоя обектив. Дано да е добър колкото 16/2.8-цата. За кропка може би няма по-добри широки обективи ,а на 10мм автофокус определено не ти трябва. [beer]

Като цяло вариотата са много скапани всичките въпреки ,че има по-добри и по-ловши.

Всички вариота аберират доста на 8-11мм и са меки по-крайщата дори и на 5.6-8.0 и като обща острота не са кой знай ко :)

Ако се произвете тука някакво читаво праймче с добра резолюция по целия кадър на тази цена е обещаващо.

Но въпреги всичко ще му е трудно да се сбори с конкуренция като 11-16 2.8 освен ако не криви много по-малко от токината,не аберира и не е по-добър оптически. Освен това на токината и филтри могат да се слагат и е варио.

Публикацията е редактирана (11-12-13 09:51)

Дата:   11-12-13 09:49

По принцип е така, но аз примерно бих искал такъв обектив за пътувания където с М ще идва тежък. Освен това има 11-22 IS, който е 2 пъти по-малък, по-евтин, автофокусен и с добри оптични качества. Някак много предимства, които натежават срещу светлосилата [smilie8]

Автор: simbon4o   
Дата:   11-12-13 10:18

Може да се окаже грешка този джам, цената е висока вероятно не очакват много да се продава и това забавяне... Вероятно ще е острилка голяма, но това с филтрите намалява кръга на потребителите му доста. Аз се надявам на сигма да пуснат нещо в този диапазон ново и за безогледалки, но по-скоро е мерак от колкото надежда [smilie5]

Дата:   11-12-13 10:24

Мисля, че има интерес към приличен твърд малък обектив за кроп... Аз все още мисля, че 12 2.8 би бил по-лесен за направа и корегиране, може би и по-компактен(особено ако е за безогледалки).

Дата:   11-12-13 10:40

Ок е стъклото мисля ,че ще влезе в употреба но първо ще изчакам да видя как се представя.

Автор: джъмбо   
Дата:   11-12-13 10:48

аз си бацам с 10-18 на некса и нямам никакви грижи с меки краища и аберациЙ [beer]

Автор: mitku   
Дата:   11-12-13 10:54

Е, за кои "филтри" толкова мрънкате? Нали уж не ползвате УВ/предпазни филтри (аз пък си ги ползвам и не ми дреме за общото форумско мнение [smilie25] )? Или сте тръгнали да говорите за CPL филтри, небе и т.н... които обаче все едно НЕ работят както трябва на толкова широки обективи и почти никаква работа няма да вършат на 10мм. И реално остава само за ND филтри, които обаче като гледам снимките на народа - също не се ползват особено често (някой и друг водопад, някоя и друга вълнА или поточе и толкоз). Та какво излиза - всъщност не му трябват филтри и мрънкането остава само "по принцип", сигурно понеже някой е чул на опашката в плод и зеленчук, че се ползвали били и филтри някъде. [smilie5]

За АФ - ясно... на толкова широк обектив и с РФ няма да има грижи... за стабилизацията - важи съшото (почти е ненужна на толкова широк обектив).
Ако е доволно (по-)остър (от конкуренцията) и е достатъчно (по-)добре коригиран като геометрия и аберации, определено ще е добър избор. И като недостатък ще остане само цената (и това, че е кроп, разбира се)... GBP 470 (1 080 лв. по днешен курс) са си доста пари все пак. Та така... поне за мен - просто "гроздето е кисело". Но да видим какво ще излезе на практика, като излезе поне някое по-профи ревю. [smilie7]

Публикацията е редактирана (11-12-13 10:58)

Дата:   11-12-13 11:14

Филтри си трябват :) Задължително за някой типове фотография.
И аз предпочитам като дам 1000лв да мога да прая сичко.
Може би точно заради това ще си зема токината.

Автор: dialektika   
Дата:   11-12-13 16:32

Всеки, който снима с ултра широки обективи, знае колко "деликатно" е използването на CPL , какви интересни "ефекти" се получават особено в небето. Именно поради неравномерната поляризация на небето много фотографи не използват CPL филтри при обективи по-широки от 28мм на фул фрейм /зрителен ъгъл 75°/. Аз лично, въпреки това, не свалям моя CPL филтър от обектива - снимам с 14мм Samyang.

http://photonius.wikispaces.com/file/view/SkyWideCPLv2.jpg

Дата:   11-12-13 16:46

Еми много е грозно такова небе [smilie8]

Автор: mitku   
Дата:   11-12-13 17:10

dialektika написа:

> Всеки, който снима с ултра широки
> обективи, знае колко "деликатно" е
> използването на CPL , какви
> интересни "ефекти" се получават
> особено в небето...

Именно. Например в твоята снимка, гаранция щеше да стане много по-добре небето с малко обработка на компютъра или като HDR (дори и от един RAW файл), вместо този (Д)ефект в небето от CPL-а. Затова аз лично, както пише и по "дебелите книги", при зрителен ъгъл над споменатите и от теб 75° (т.е. под 16mm на APS-C кропка или съответно под 24mm на ФФ) не бих ползвал поляризиращ филтър, но всеки си знае за себе си... [smilie3]

П.П. Ей ТУК човекът добре го е обяснил накратко, без да задълбава излишно. [smile]

Публикацията е редактирана (11-12-13 17:23)

Автор: apollo   
Дата:   11-12-13 20:05

Обективът ще е страхотен но липсата на възможност за поставяне на филтри/поне стандартни такива/ е проблем [smilie8]

Автор: Vanquished   
Дата:   11-12-13 20:28

Как ще липсва възможност? ЦЪК . Цената вече е друг въпрос [beer]

Автор: ivanatora   
Дата:   12-12-13 21:29

При положение че има Tokina 11-16/2.8, самянга трябва да го дават без пари за да пробие в тази ниша.

Автор: kvakioh   
Дата:   12-12-13 22:18

Има възможност за слагане на филтри, само че както беше казано, струва скъпо. Но може и с подръчни средства.

http://m4.i.pbase.com/g4/88/35988/3/134085624.4iNl9mwq.jpg

Дата:   21-03-14 14:41

Samyang официално обявиха пускането на обектива за 529$ [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »