Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бюджетно решение за wildlife???
Автор: darknesss   
Дата:   12-09-12 11:11

Здравейте :) Имам нужда от съвет. Имам Canon EOS 550D с обектив Canon 55-250mm IS. Понеже не съм много доволна от качеството на снимките реших да си взема по-хубав обектив. Според Вас дали
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM би се представил по-добре или няма да има кой знае каква разлика(заслужава ли си да дам 1000 лева?)... също така съм се спряла и на Sigma 100-400mm/4. Забравих да спомена, че имам намерение да ги ползвам за снимки сред дивата природа и по-специално птиците. Благодаря предварително за отговорите. [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
Автор: io_bs   
Дата:   12-09-12 12:00

С какво точно качеството, което дава 55-250мм, не те задоволява?

Re: Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM????
Дата:   12-09-12 12:25

Искам по-ясни и детайлни снимки, което е невъзможно да се постигне с 55-250мм.

Автор: io_bs   
Дата:   12-09-12 12:48

Според photozone обективчето постига доста добри резултати. За да са ясни и детайлни снимките по принцип, трябва да се снима на достатъчно висока скорост (което се постига по-лесно със светли обективи или пък с вдигане на ISO-то), при статични обекти помага и стабилизацията. 70-300мм не превъзхожда сегашния ти обектив по аспекта за светлосилата, така че не е сигурно дали той ще ти даде по-добри резултати.

Автор: chefo1979   
Дата:   12-09-12 13:06

Ако ще снимаш специално и предимно птици, по-добре си събери повечко пари за EF 300/4L IS и един 1.4х конвертор и смятам, че ще видиш разлика от земята до небето.
Мда, може и статив или поне монопод да добавиш към комбинацията.

Поздрави!

П.П. По-добре си смени заглавието на темата с "Бюджетно решение за wildlife" и повече експерти по темата ще могат да се включат с компетентна помощ.

Дата:   12-09-12 13:07

Да, и аз това си мислех, благодаря за отговора Ви![smile]

Re: Бюджетно решение за wildlife???
Автор: alphatier   
Дата:   12-09-12 13:14

Сигмата е 100-300 f4 [smilie3] Най-доброто от към цена:качество е 300F4L + 1,4TC или направо 400 5,6L.Първата комбинация съм я имал година и половина закачена на 40D и не е лоша

Автор: sokola   

ето това е твоето решение
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=511248&t=511248&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (12-09-12 13:16)

EF 300/4L IS, е доста скъпичък за мен...мога да дам най-много 2000лв, за сега[smilie2]

Автор: Mogila   
Дата:   12-09-12 13:18

Има и по-ефтини варианти, които не са много популярни в БГ и трябва да ги търсиш на старо: Симгма 300мм ф4 Телемакро и Токина 300 ф4. Доста по-ефтини от канонския вариант и доста добри като качество.

Дата:   12-09-12 13:32

Не съм много за техниката втора ръка понеже няма как да знам какво точно купувам :( Искам да си купя нов обектив за около 2000 лева и ме интересува кое е най-доброто. Благодаря на всички за отговорите. Много сте мили :) И все пак приемам още предложения :)

Автор: rapt0r   
Дата:   12-09-12 13:57

най-доброто и бюджетно за диви животни е Канон 300 ф4 ИС (скъпо не скъпо това е - не сме богати да си купуваме евтини неща са казали хората) ,другото са компромиси ,не се лъжи да си купуваш тамрони или сигми!Втора ръка от базара ще намериш чудесен обектив 300 ф4 , има достатъчно доказани хора ,които предлагат добри обективи на добри цени![smilie24]

Дата:   12-09-12 14:05

Да, но аз нямам идея къде да намеря такива хора. Може би по-запознатите от Вас ще ми помогнат?![smile]

Автор: Xaocka   
Дата:   12-09-12 14:16

подобри си техниката на снимане:
- безплатно - как натискаш спусъка, защото в големата част (200+) на фокусното разстояние на обектива дори натискането на спусъка дава отражение
можеш да използваш 1-2 сек таймер при натискане, това ще стабилизира значително изображенията (натискаш и чакаш)
- платено - поне монопод както е казал колегата, отново таймер за отлични резултати

Автор: alphatier   
Дата:   12-09-12 14:21

Xaocka кви таймери кви филми бе човек,да не снимаш сграда,че да ползваш таймери [smilie18] За моноподи и техника на снимане съм съгласен,така си е,ама тва за таймерите е вица на месеца [smilie5]

Автор: chefo1979   
Дата:   12-09-12 14:22

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=511248&t=511248&phorum_uriauth=

Тук колега, който има слава на коректен и точен, продава именно 300/4Л ИС за 1750 пари. Също така той е и прекрасен wildlife фотограф и предполагам, че би могъл да те ориентира и с някой и друг практичен съвет.

Поздрави!

Автор: realnoncho   
Дата:   12-09-12 16:29

Мда, ако искаш видимо подобрение от 55-250 трябва да скочиш...

И 100-400 е вариант според мен, въпреки че уайлдърите не го харесват много. Някой който е снимал с двата обектива може би ще сподели :)

Дата:   13-09-12 12:54

Благодаря на всички за съветите. [smilie6] Само остава да събера паричките и аз съм човекът :)

Публикацията е редактирана (13-09-12 12:55)

Автор: rapt0r   
Дата:   14-09-12 00:55

Шотландеца е коректен ,направо го отнасяй обектива![smilie24]

Автор: pumabg   
Дата:   14-09-12 10:59

Canon 550 не е тяло за wildlife ..

Автор: ixus   
Дата:   14-09-12 18:34

Една камуфлажна палатка си вземи и ако успееш да отстреляш някое пиле от 2-3 метра ,китака ще ти се стори прекрасен, пък ако пуцаш пилците със супер -дупер L-ки и конвертори от 20 -30 метра пак няма да си доволен.

Автор: pmartinov   
Дата:   14-09-12 18:41

rapt0r [smilie24]

Гарантирам,че на шотландеца техниката е [smilie24]

EF 300/4L IS е точно бюджетен wildlife обектив !

С конвертори много добре работи и стабилизацията е много добра !

[shtrak]

Автор: metodiev_martin   
Дата:   14-09-12 18:53

>>> Автор: darknesss
Дата: 12-09-12 13:32

Не съм много за техниката втора ръка понеже няма как да знам какво точно купувам :( Искам да си купя нов обектив за около 2000 лева и ме интересува кое е най-доброто. <<<<

Не бъди толкова предубеден.Досега в тоя базар съм набутал над 7-8 хиляди и не смятам скоро време да пазарувам тела и обективи от павилиони и синтези. Следи базара 1-2 месеца и след това ще прецениш сам, кой, защо и за колко продава, препродава и така нататък. Има много коректни продавачи, хора които умеят да си пазят техниката, а също и такива които продават нова техника от САЩ и Англия. Бюджета не ти е малко, затова си помисли добре. Не забравяй, че в базара можеш да си намериш чудесно стъкло (а защо не и тяло) за 30-50% (понякога и повече) по-ниска цена, отколкото тази в магазина. Ако бях на твое място, нямаше да се замислям за 300мм канон [smilie24]
Успех

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »