Автор: tttodorov
Дата: 09-09-12 19:09
Приятели преди 8 месеца ми помогнахте с избора , се искам пак да се допитам до вас !
До сега съм снимал със никон д40 със китов 18-55.
В началото ми харесваше , но след като започнах да се задълбочавам в снимането , просто си ми умаля.
Главното което аз обичам да снимам е следното:
Пейзажи - в това обобщение влизат - гори , планини , реки , дървета и там тем подобни други храсталаци.
Коли-специално внимание отделям на снимането на коли ( специално моите коли ) за това държа , апарата да снима добре.
Цветя-умирам да снимам цветя , от близко от далече , както се сетите , вманиачен съм в снимането на цветя.
Обичам да снимам в движение , като тръгна из Европа , например Словения , прекрасна държава , но д40-то не можа да се справи винаги с това което аз исках да снимам :)
Не ми е по силата да снимам човеци , не че не се получава , ама просто не ме кефи , да чакам някой .
Животни - ооо мадре мия , ако ми падне на фокус , някое бръмбарче или жаба или куче хахах , тука не се смейте много :D
Гледах канон 1100 и никоните д3100 д3200 , но много хора , казват , че не ставали за нищо , единия имал косур тука , другия там , тоя така ония иначе.
Във Технополис има канона със 18-55 + 70-300 за 1099 лева.
Никона се намира и той за около тия пари със 18-105 + още някакъв обектив , там с чанти манти , карти , тва онова.
От пентакс и канон , не съм имал допир и за това не знам , кой що модел може да задоволи тия мой капризи.
Имам огромно желание да снимам , както виждате преди 1 година взех д40 сега , гледам за нещо по голямо вече , за това ви моля , така искрено и лично да ми дадете съвет , че да не си ръпкам пръстите с 1000 лева назад :)
АА и моля да не спорим по темата коя от марките е повече от другата :)
Апарата трябва да има и видео записване .
Весел ден приятели :)
|
|