Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 XN View и EXIF
Автор: Lambov   
Дата:   03-09-12 17:42

От време на време си разглеждам снимките с тази програмка защото когато си във full screen можеш да си настроиш да се вижда част от информацията от EXIF. Понеже вече съм с три обектива реших че ще е добре да виждам и с кой обектив е правена снимката, за съжаление не мога да изкарам такава информация. Ако някой е запознат и знае как мога да го направя ще съм благодарен или поне да ми каже че не става.
още един въпрос.
Може ли във adobe bridge като си изкарам снимките на full screen пак да я виждам тази информация?

Отговори на това съобщение
 Re: XN View и EXIF
Автор: MarinY   
Дата:   05-09-12 21:28

В прозореца, в дясно имаш вертикална по-светла ивица с бледа стрелка. Отваряш я. Има подраздел META DATA и FILE INFO.

Автор: didesignbg   
Дата:   05-09-12 21:56

Проблема е, че това което искаш не се дефинира в екзиф, а в частта наречена makernotes. Както името подсказва там всеки си пише каквото поиска и стандартизация няма. При едните ще е --makernotes:LensInfo, при другите --makernotes:Lens, при трети --makernotes:minFocalLenght.

Дата:   05-09-12 22:23

Бележката ми е за ViewNX2, където се показват милиметрите и блендата. Марката на обектива не се показва.

Автор: didesignbg   
Дата:   05-09-12 23:19

И той ако снима с канон какво правим? Дали пак ще се показва че обектива е варио от хх до ххх мм с диафрагма от уу до оо?
В ACDSee има направено нещо подобно, а и в самия xnView също има таб мейкър ноутс, но не можеш да го вкараш там където искаш.

Дата:   05-09-12 23:36

Ми сгрешеното име в заглавието е View NX, което за никонски роута. [smile]

Автор: boncho_marinov   
Дата:   08-09-12 11:19

Zoner Photo Studio 14

тази програма дава всичко и повече....

Автор: Lambov   
Дата:   11-09-12 11:48

Не говоря за никонската програма а за http://www.xnview.com/.
Въпроса ми беше мога ли във full screen във adobe bridge по някакъв начин да се виждат metadata, дори и ако трябва да натискам някакъв клавиш

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »