Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане в черква
Автор: virtus   
Дата:   03-09-12 12:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане в черква
Автор: peter_m   
Дата:   03-09-12 12:52

Не, светнеш ли със светкавица край с иконите ...

Автор: ilcoin   
Дата:   03-09-12 12:54

Взимаш си един голям статив - да изглеждаш авторитетно и да не търчат насам-натам стенописите [smilie25]

Автор: pepi34   
Дата:   03-09-12 16:54

Интересно ми е на базата на каква логика, доказателство, изследвания се твърди, че светкавицата поврежда иконите и други старинни детайли? Аз ли съм тъп, че не намирам никаква логика в такива твърдения, или тези който ги твърдят са ............?!?

Автор: mikedimit   
Дата:   03-09-12 17:00

За светките-няма логика.Има вяра, че са вредни.
Иначе 35 мм стъкло, прилично варио, статив, търпение.Панорамен софтуер.Бих препоръчал диодно осветелние(за видео) за да ти е по-лесно избягването на бликове от лака на иконите. И на първо място- разрешение за действие в храма.

Автор: bobonai   
Дата:   03-09-12 18:23

"...Ще ми е полезно да получа идеи и съвети..."
С подобен въпрос в една тема, на практика няма да надскочите себе си!

Автор: MarinY   
Дата:   03-09-12 18:38

Има идея - хубаво!
Ама по важното за избора на техника и начини е целта на това "заснемане".

- Архив на попа
- Документация за реставрация на стенописи
- документация (before/after) за някакви реконструкции в църквата
- техническа база данни за сериозна реставрация и реконструкция, където от снимките ще сваляш информация за размери, детайли и т.н., и ще са основа за чертежи и макети.

Конкретизирай и може да получиш и конкретни отговори.

П.П.Забравих
- Туристически картички от обекта.[smile]

Публикацията е редактирана (03-09-12 18:40)

Автор: neuromancer   
Дата:   03-09-12 19:44

за светкавиците е ясно, че от едно светкане нищо няма да им стане, ама по принцип ако не забранят, всеки който мине ще светка

Дата:   03-09-12 20:23

За информация - светлината не уврежда боичките. По скоро, активира разни гъбички, плесени и бактерии, които работят. Не забравяйте, че в старите бои има много органични съставки.

Автор: PieroBG   
Дата:   03-09-12 23:06

По-добре с светки, от колкото с постоянно осветление, ако идеята е да не са подложени иконите дълго време на светлина. Иначе с постоянното осветление ще е по лесно.

Автор: asahi   
Дата:   03-09-12 23:43

Дреме им на иконите за вашите мимолетни опити.

Дата:   04-09-12 05:29

Asahi, разбира се, че не става дума за светкавици, а часове изкуствено осветление за пълно заснемане.

Автор: bobonai   
Дата:   04-09-12 12:27

Силно се вживяхте в дълголетието на иконите. Сякаш обесените кандила със зехтин пред тях не ги опушват и спектъра от пламъка не им повлиява на оригинала, циганските свещи не опушват, а пенджерите на църквите са с капаци отгоре им?! [smilie5] На практика поповето имат грижа сал за прихода, не толкова за църковната утвар, иконостаси и стенописи. Гле`йте как ги подпукаха с тапети напоследък храмовето [cool] [smilie5]
На мен изобщо не ми пука за какво му е на някой да снима вътре, кой му плаща и с каква цел - аз знам, че това упражнение и с клизма няма да му помогне. Трябва да стъпи на опит от "книжки" и "практика" - повечето "начеващи" разчитат на технологията в камерата, но само тя в ръцете не помага, сака си ПИПЕ! [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »