Автор: mcnicko
Дата: 30-08-12 11:18
Здравейте,
Принципно съм от читателите а не писателите в този форум. Проблема напоследък е, че вече почти спрях и да чета и всичко това е свързано с едно просто изречение:
"Вземи прочети една книжка за фотография"(или някоя от вариациите които редовно срещаме тук)
Не че има нещо лошо в този съвет, ама вече се пише за щяло и не щяло в тоя форум. Всеки втори или трети пост в някоя тема в която някой човек има нужда от помощ отговора е този. Ако толкова ви мързи да пишете - не пишете. Разбирам да се препоръча конкретна книга и по-специално конкретна глава от нея, но в 90% от случаите и това не се прави.
Както повечето от вас съм минал през не една книга, не че съм някакъв велик фотограф, аз даже и в категория фотограф трудно се слагам... Предполагам обаче и на вас ви е ясно, че книгите не всичко обясняват и повечето са от типа "Ето една снимка която направих, ето как я направих". Малко по-различно е някой да ти обясни какво може би ще ти помогне в конкретната ситуация. Ясно ми е, че има и случаи в които израза е точно на място, но са прекалено малко в сравнение с останалите...
Та, след като ви писна да ми четете бръщолевиците. Нека да се възползваме от факта, че съм пуснал темата и да пуснем линк към някоя книга която сме прочели. Бих се радвал ако кажете и нещо от сорта на:
"В глава №Х открих много полезна информация за ............ която ми помогна в/с ............... "
След 1-2 поста и аз ще кача нещо.
|
|