Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nero при запис на двуслойни дискове
Автор: stoyanov   
Дата:   29-08-12 15:28

Здравейте, колеги! Появи ми се един проблем като записвам двуслойни (DL) дискове. Значи, файла ми е изчислен правилно в DVD Формат (video_ts) като си го проверявам на компа всичко е наред, но като запиша с Нерото (ползвам опцията за DVD Video) прехвърлям в папката video_ts файловете и всичко изглежда нормално и записа е без грешки в процеса си, но след като се запишат дисковете на готовите DVD дискове като стигне брояча до към 59-та минута на плейъра ми забива и брояча отива на 9 мин. и 10 сек. Пробвах и на другия компютър и по същия начин ми се получава. Изгорих няколко диска и все същия проблем. Интересното е, че досега не съм имал подобен проблем. Не е от дисковете, защото от 2 години работя с Вербатим и и все така съм си записвал с Нерото. Накрая реших проблема като използвах Pinnacle Studio и ми го записа без грешка. Има ли някакви настройки в Нерото за двуслойните дискове, защото явно там е проблема? Надявам се да ми отговорите, ако знаете нещо по въпроса. Благодаря предварително.:)

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nero при запис на двуслойни дискове
Автор: sirkhann   
Дата:   29-08-12 15:36

Ако е нова партида подложки - отговаряш си сам. Каква е записвачката?

Автор: fototo   
Дата:   29-08-12 16:09

Пробвай и с друга марка дискове, почисти оптиката на плеъра
По принцип няма настройки на Нерото
[smilie24]

Дата:   29-08-12 17:59

Аз пиша на verbatim Printable и досега съм нямал никакъв проблем с Нерото. Две години пиша само на двуслойни дискове. Записах с Pinnacle и стана записа. Не е от записвачките, защото пробвах и на двете ми записвачки (на 2 отделни компютъра) и пак показа същия проблем. Затова сметнах, че е от Нерото.

Автор: tvk75   
Дата:   29-08-12 18:22

не е проблема в нерото,освен ако не е някоя мноооого стара версия

освен това има много по-свестни програми за запис на тия неща

Автор: vladod   
Дата:   29-08-12 19:11

Нерото е смотана програма,
НО по-смотаното са записвачките - лещата , която е пластмасова, се скапва, в резултат на което, дискове се четат безпроблемно, но при записване, нещата се ос*рат.
Записвачките са по 25-40 лева - купувай нова и не батисвай дискове повече [shtrak]

Автор: shsphoto   
Дата:   01-09-12 21:33

Колко е голям файла?
Колко минути е?

Автор: Блясък   
Дата:   01-09-12 22:18

Аз със Неро 6.0 и 6.6 съм записвал двуслойно но беше Ricoh и нямаше проблем. Проблема е при възпроизвеждането на плейър, защото масово евтините плейвачки не потдържат двуслойни. На компютър всичко беше наред с четенето.

Автор: Tonidi   
Дата:   03-09-12 01:18

Ееех Краси, най-добрия и красив оператор на Варна, ама на бас, че не си чувал за "layer break"

Дата:   03-09-12 14:53

Предполагам е нещо свързано с двата слоя на диска... Може би грешката в записа е при преминаването от единия слой към другия. Ако знаеш, поясни ми. Нали казвам досега съм нямал проблем при записа на DVD дискове.

Публикацията е редактирана (03-09-12 14:54)

Автор: JazzMaster   
Дата:   10-09-12 07:44

Пробвай с това: http://www.imgburn.com/
Безплатно, малко, компетентно, без излишни шаренийки глупости.
Ето и едно ревю

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »