Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Далечни нощни снимки
Автор: mita6ki9   
Дата:   29-08-12 01:25

Нов съм и снимам с Canon EOS10D, обектив Canon 35-105mm (hama SKY 1B(LA+10) (не съм сигурен какво точно трябва да напиша за обектива и затова написах всичко :D )
Далечните нощни снимки ми се получават все размазани. Въобще хубава нощна снимка без светкавица нямам.
Изключвам светкавицата, фокусирам си и нищо. Снимката става размазана с някви шарени линийки :D
Ще съм ви благодарен ако ми кажете г/д как да направя стойностна нощна снимка без светкавица. Искам да снимам морската по тъмно, как луната се отразява по морето и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Далечни нощни снимки
Автор: pefoto01   
Дата:   29-08-12 01:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fotocolor   
Дата:   29-08-12 09:44

Статив,ниско исо,заредена батерия и дълги ексонационни времена

Автор: io_bs   
Дата:   29-08-12 10:35

Прочети някоя книжка за фотографията.

Автор: bobihot   
Дата:   29-08-12 11:19

Мн арт се получават така[beer] [shtrak]

Автор: CaptureNK   
Дата:   29-08-12 12:22

pefoto01 според теб, дали има, щом пита? [smilie11]

Иначе по темата - статив,дистанционен спусък,ниско ISO,ниска скорост на затвора, другото е заредена батерия и много снимане [smilie24] [shtrak]

Автор: pmk1968   
Дата:   29-08-12 17:43

За снимки на звезди, може да прочетеш на http://astronomy.hit.bg/astrophoto/static.html

[smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   29-08-12 17:47

http://photocafe.pro/id/475

Автор: asahi   
Дата:   29-08-12 21:13

Този Скай филтър що не го свалиш? През нощта няма какво да филтрира, а дефектите от него са по-видими.

Автор: quazimodo   
Дата:   31-08-12 19:17

А дали няма да се получи прекалено щумна снимка при този стар модел на Канон и дьлга експонация? Аз бих използвал максималното вьзможно ИСО, което апарата вдига при автоматичен режим. При моя Канон 350Д това е 400ИСО. Така ще се намали времето за експонация, а от там и шума.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   31-08-12 19:54

Квазимодо... първо, 10D изобщо няма AUTO ISO ... и второ, няма да има повече шум от твоето 350D ако снима под 400 ИСО определено... :)

Дата:   31-08-12 19:56

А за скай-филтъра... очевидно не го е махнал човека, защото изобщо не знае, че има филтър на обектива и че може да се маха [cool]

Автор: alphatier   
Дата:   31-08-12 20:25

Май май покрай майтапа си казахме и истината [smilie18]

Автор: quazimodo   
Дата:   31-08-12 20:36

Явно сьм се изразил неясно. Когато апарата е поставен на зеленото правоьгьлниче, той има гранична стойност на ИСО зададена от производителя, при която шумьт е определен за приемлив. Ясно е, че тези модели нямат автоисо, но и не е ставало дума за такова. А и не вярвай на всички рекламни писания. При едни и сьщи карантии и снимките са еднакви.

Дата:   31-08-12 20:56

O, прости ме, че не съм те разбрал.... недоразумението идва от това, че никога не съм включвал никой от апаратите си на режима със зеленото квадратче, та за това и през ум не ми е минало за него... освен това колкото и да не ти се вярва говоря предимно от личен опит, а не от четене на каквито и да е рекламни писания... Опит, който съм придобил от използването на доста различни модели на канон, като се започне от 10D и 300Д и се мине през над 15 различни тела, както и от четири и трицифрените серии, така и от двуцифрените и едноцифрените...

А съвета ми към автора на темата е като начало да разучи какво е устройството на фотоапарата в основни линии, какво е време на експонация, диафрагма и чувствителност, какво е фокусно разстояние на обектив и защо по тялото на камерата има повече от едно копче, а не е само това за снимането.. [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »