Автор: Jankoff
Дата: 28-08-12 22:25
Не съм съгласен с някои неща. Не може да правиш днес един апарат и да пишеш в официалния търговски документ - manual-а, че апаратът върви с SDHC карти, а след 1-2 години той вече да не върви с SDHC карти!
Или на новите SDHC карти трябва да се напише, че те не са като старите SDHC карти - да се кръстят другояче или да се обясни на техните опаковки каква опасност има, или Olympus и другите производители на апарати да правят ъпдейт на информацията си с какви карти им вървят старите апарати и т.н.
Защо правят ъпдейт на софтуера, а на тази елементарна, но важна информация да не правят?
Когато автомобилните производители забележат нередност в автомобила, изтеглят хиляди коли за корекция.
И какво, след още една година днешните нови апарати пак няма да четат не-знам-какви карти и т.н.
Говорим за година-две, не говорим за десет и повече години, колкото би трябвало да служи един апарат!
Повече от абсурдно е да се мисли, че потребителят трябва НЕ да чете упътването, а да пита във форума. Оказва се, че практически това е правилното поведение, но не следва да е така! Никой потребител на апарат не е длъжен да следи фото-форуми! Длъжна е фирмата, на която си платил, да ти даде инструкции, които да важат! И да важат в разумен срок, а не след година-две да не важат.
Длъжна е да следи какви карти правят производителите на карти и да ги съветва какво да правят. Вместо това надълбоко в сайтовете си по света, а може би и далеч не във всичките, Олимпус са написали, че, видите ли, ама те не били правели карти и за тая работа ние да сме били гонели производителите на карти. Все едно производителите на гуми за коли да не се съобразяват какви размери гуми са нужни за колите, а производителите на коли да правят джанти с най-невероятни и нестандартни размери, та да не можеш да си намериш гуми.
"Ами отишъл си в магазина човека е сложил 4 пърти картата в четеца и тоя я чете. Ми какво искаш за него си е читава картата."
Повтарям. Човекът сложи 4 пърти картата в НЕГОВ четец, не в моя. Аз купувам четец заедно с карта, четецът не чете картата. Все едно да си купя автомобил и ремарке, продавачът да ми ги даде отделно и да няма възможност да ги пробвам заедно, и когато реша да ги скача, те да не паснат. Е, не става така!
Иначе с другите съвети съм съгласен - добре е да има човек повече малки карти, а не една голяма и т.н. Благодаря за съобщението, макар и да не съм съгласен с голяма част от него!
Малеееей, стана огромен въпрос за едното нищо. Нищо, нищо, ама явно не съм само аз, който да си блъска главата с такива проблеми.
|
|