Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Припокриване със светкавица на колега
Автор: koev   
Дата:   27-08-12 20:28

Здравейте, винаги съм се чудил какво става когато се снима някое събитие от няколко фотографа със светкавици - дали не си пречат и дали не се преекспонира кадъра ако някой друг светне с теб. В случая при мен се получи положителен ефект. Във Варна имаше дрифт шоу в средата на август и бях заел позиция на третия ред (отидох половин час преди събитието и вече беше пълно). Пратих жената на кино и почнах да чакам за снимки. Снимах с 50/1.8D без светкавица и повече от половината кадри се получиха много добре, но на два кадъра се получи въпросният ефект от припокриване на светкавица от колега. Той цъкаше 3 метра пред мен, но беше със някакъв тъмен зуум и си ползваше външната светкавица. Та ето какво се получи:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1346087303d.jpg

и още един кадър

http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1346087456m.jpg

Лично на мен ми допада ефекта

ПП. Много доволен от 50-ката.Събитието се проведе от 8:30 до 9:30 и при исо 1250 резултатите са задоволителни за мен. Доволен съм един вид.

Отговори на това съобщение
 Re: Припокриване със светкавица на колега
Автор: asahi   
Дата:   27-08-12 20:35

Ефектът е като да снимаш с изнесена встрани светкавица, само дето не можеш да разчиташ на съвпадение.

Дата:   27-08-12 21:25

ето една без светкавица

http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1346091805k.jpg

Автор: stoikovv666   
Дата:   27-08-12 22:10

Като гледам твоя без светката ми харесва повече! [smilie24]

Автор: boink   
Дата:   28-08-12 12:10

снимките са доста ....мазнеещи. незнам.

Дата:   28-08-12 13:14

Не споря и не твърдя, че са супер снимките. Все още се уча - затова и отидох там да пощркам. С този обектив и в 9 часа вечерта не ми даде по голяма скорост от 60-70 на 1250 исо и бленда 1.8.Ясно ми е, че за да станат остри снимките трябва да е скоростта над 100. Нали се сещаш около теб 3-4 редици (пред теб и зад теб) кефещи се хора се натискат и бутат, та затова станаха малко мазни.

Автор: dimidumi   
Дата:   28-08-12 13:56

За да станат достатъчно резки снимки при движещи се обекти или трябва да си на следящ фокус AF-C и да следиш обекта с по-ниска скорост (примерно 60-125) или AF-S над 1/250 на 3200-6400 iso, ако ти позволява камерата.[beer]

Автор: imitev   
Дата:   28-08-12 14:39

Точно с 50ката едва ли ще стане следенето...

Дата:   28-08-12 16:01

Абе аз бях помъкнал сигмата 70-200, ама нещо тъмно и дойде на нея [smile] . Иначе снимам с д90 и съм доволен от него, обаче почва да шуми много над 1600. Снимах и следящ фокус, на ръчен фокус, на AF-S - поиграх си с апарата.

Дата:   28-08-12 21:37

Така е, Д90 шуми много над 1600 исо, затова мои приятели с Никон, минаха на д7000, има напълно използваемо 6400 исо.Аз снимам с Пентакс К-5 също до 6400 исо няма проблем.Ето линк към снимките от 18-тия фолк фест в Пловдив на Античния театър.

https://www.facebook.com/pages/Dimi-Photo/282068508486495

Всички снимки са на 3200,4200 и 6400 исо вече след 21 ч. на скорости от 1/250 до 1/450 от F/4 до 6.7 , има и няколко на Ансамбъл Тракия на ниска скорост, като ефект на размазване на танцуващите.
Снимките не са прецизно кропнати и обработени, просто са над 1000 и нямах достатъчно свободно време, качил съм ги направо след конвертиране в jpeg и един action - auto levels. [beer]

Дата:   28-08-12 22:25

Публикацията е редактирана (02-06-13 15:44)

Дата:   28-08-12 22:40

Възможно е при толкова много хора със светкавици да извадиш късмет и да се припокрие с твоя кадър в даден момент и има различен ефект, зависи от коя страна ти е снимащият.Повечето хора снимат със сапунерки, а от тях няма ефект на повече от 3-4 метра.А за високото използваемо исо, просто е незаменимо при подобни светлинни условия...и разбира се, добрият свелосилен обектив. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »