Автор: emoXide
Дата: 17-08-12 16:35
...както и да е, важното е веднъж да се започне с безогледалните пълноформатни дигиталчета, след 3 до 5 години, ще има съвсем прилични модели на цени в диапазона на NEX-7 със сходни възможности. До сега този формат бе атрибут на професионалната фото-техника, от тук нататък е време да стане достъпна!
А цените на съвременните безогледални фотокамери от ранга на OLY E-M5 и NEX-7 ми се струват абсурдни, в момента просто плащаме свръх реалните техните способности и оправдаваме парите на производителите за разработка на този вид техника. Реалната производствена цена е многократно по ниска. Аз не мисля примерно, че технологиите и чарковете в Canon PowerShot G12 например, са много по-евтини от тези заложени в един NX200 или NEX-5n
Как може сериозен DSLR като Pentax K-5 или дори NIKON D7000 да са по-евтини от един OM-D E-M5 !?! WTF!!!
единственият наистина СИЛЕН КОЗ е безпрецедентната прецизност на автофокуса при това по целия кадър, за мен лично. А инак всяка безогледалка с монтиран 50-200 или 18-200 става неергономично прасе.
---------------------------------------------
според мен най-добре е да се създаде някакъв нов стандарт електронен FF байонет (E-Contax G ?), който да се до-адаптира от всеки производител, като така ще поддържа допълнителни собствени функции. Като цяло общата платформа да поддържа механичното монтиране на оптиката и информация за бленда и текуща дължина. От там нататък, управление на бленда, автофокус, стабилизации, i-Function и прочее да е атрибут на съответната марка.
Публикацията е редактирана (17-08-12 16:42)
|
|