Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 СПЕШНО! Проблем с карта памет
Автор: Backo   
Дата:   16-08-12 22:14

напишете тук URL на снимкатаЗдравейте,
Моля за някаква идея, съвет, помощ ...

Картата ми с памет(Kingston 2GB / SD), която използвах през Canon А550, направи някакъв проблем. До колкото имам наблюдения може би Windows 7 ми направи проблема, понеже включвах апарата чрез USB кабел и ми зареждаше картата като устройство, но не показваше вътре снимките като файлове, но все пак отчиташе около 1.5 GB заето пространство.

Тогава видях, че файловата система на картата е някаква по-странна ... нещо с 4 букви беше, но за съжаление не си спомням как точно, може би нещо по default, но никъде не намерих подобно при търсения в интернет, за да се сетя. Някой ако знае какво може да е било, моля да сподели ...

И възникването на проблема се появи, когато включих директно картата без апарата, а чрез USB Card Reader и може би самият Windows 7 е конвентирал файловата система на картата във FAT и сега папката "DCIM", която е около 1.5 GB ми я показва като непознат файл със странно име, който дори не мога да копирам на компютъра [smilie9]

В момента, като е FAT включих картата в апарата, показа, че няма снимки и той не може да прочете тези файлове, пробвах да направя нова снимка, създаде си на ново папката "DCIM" и има само 1 снимка.

http://picbg.net/u/45672/30941/661265.jpg

Мисля си, ако разбера каква е била файловата система преди да стане FAT и да се направи опит да се конвентира обратно в нея?

Или чрез разни програми да се пробва да се browse/explore този файл и да се извлекъат по някакъв начин снимките?

Моля ви за някакви съвети, идеи и всичко каквото се сетите за да спася снимките ...

Благодаря Ви много предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: СПЕШНО! Проблем с карта памет
Автор: gmir   
Дата:   16-08-12 22:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   17-08-12 00:42

Преди да стане ФАТ е била ФАТ.
Възстановяване

Дата:   17-08-12 04:45

asahi написа:

> Преди да стане ФАТ е била ФАТ.
>
> Възстановяване
>

Определено не беше FAT файловата система, нещо с 4 букви беше може би нещо от сорта на HPFS, HDFS, HTFS или нещо подобно.

Автор: iva_drag   
Дата:   17-08-12 07:32

Била е NTFS, но не вярвам уина да ти я е сменил. Намери Get Data Back или намери човек, който да ти възстанови данните.

Дата:   17-08-12 13:50

iva_drag написа:

> Била е NTFS, но не вярвам уина да ти я
> е сменил. Намери Get Data Back или намери
> човек, който да ти възстанови
> данните.
>

[smilie11] [smilie11] [smilie11]
Мисля, че пиша на Български език и повече от подробно не можах да обесня случая.
1-во, ако беше типа на файловата система NTFS, въпросният Windows 7 нямаше да има никакъв проблем да прочете картата памет чрез Card Reader-a.

2-ро, ако беше NTFS нямаше да ми прави впечатление, когато я виждам и да се съмнявам, че това може да е проблема да не чете снимките през фото апарата, чрез свързване с USB кабел.

3-ро, точно Windows 7 сам си я конвентирал от странната файлова система (която забелязах, но не запомних точно каква беше) във FAT, когато директно е свързана картата памет чрез Card Reader-a, за да е четима за него.

Някой ако има по компетентен какво точно трябва да се направи, нужно е само да даде JOKER, ако се налага и на Unix базирана OS ще се включи картата за повече опции.

Благодаря Ви, все пак за изказаниете мнения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »