Автор: Backo
Дата: 16-08-12 22:14
напишете тук URL на снимкатаЗдравейте,
Моля за някаква идея, съвет, помощ ...
Картата ми с памет(Kingston 2GB / SD), която използвах през Canon А550, направи някакъв проблем. До колкото имам наблюдения може би Windows 7 ми направи проблема, понеже включвах апарата чрез USB кабел и ми зареждаше картата като устройство, но не показваше вътре снимките като файлове, но все пак отчиташе около 1.5 GB заето пространство.
Тогава видях, че файловата система на картата е някаква по-странна ... нещо с 4 букви беше, но за съжаление не си спомням как точно, може би нещо по default, но никъде не намерих подобно при търсения в интернет, за да се сетя. Някой ако знае какво може да е било, моля да сподели ...
И възникването на проблема се появи, когато включих директно картата без апарата, а чрез USB Card Reader и може би самият Windows 7 е конвентирал файловата система на картата във FAT и сега папката "DCIM", която е около 1.5 GB ми я показва като непознат файл със странно име, който дори не мога да копирам на компютъра
В момента, като е FAT включих картата в апарата, показа, че няма снимки и той не може да прочете тези файлове, пробвах да направя нова снимка, създаде си на ново папката "DCIM" и има само 1 снимка.
http://picbg.net/u/45672/30941/661265.jpg
Мисля си, ако разбера каква е била файловата система преди да стане FAT и да се направи опит да се конвентира обратно в нея?
Или чрез разни програми да се пробва да се browse/explore този файл и да се извлекъат по някакъв начин снимките?
Моля ви за някакви съвети, идеи и всичко каквото се сетите за да спася снимките ...
Благодаря Ви много предварително!
|
|