Автор: emoXide
Дата: 13-08-12 10:53
ако няма да снимаш наистина в екстремни условия, като например по време на буря в гората или пък в Сахара, за какво са ти тези защити, да хубаво е да ги има, но за едно по-човешко ползване, ако дъждец ти накапе техниката няма да й стане нещо, а и ти нали си там ще внимаваш. Предимството на Пентакс е в стабилизираната матрица, която при обективи до 200мм ти дава близо 3стопа компенсация. По принцип стабилизацията в обективите е по-доброто, но за съответната повишена цена...
За 18-105/3.5-5.6VR е говорено много, като цяло положително, според мен един добър старт. При Pentax K30(1399лв.) + 17-70/4(999лв.) е добър старт и препоръчителен... но тогава отиваш на 2400лв. освен ако не търсиш на старо да закупиш обектива, но пък при Pentax хубавите неща се кътат и не се разпродават много... И аз бях в дилема да си купя от тяхната техника, но се отказах и чакам по-интересни неща в близкото бъдеще.
Аз на твое място бих потърсил някой запазен Nikon D7000 за около 1400-1500лв. от фото-базара и бих му взел един 35/1,8G или 50/1,8G като за старт, а ако предпочиташ зуум може и 18-105/3.5-5.6VR (Това в случай че имаш парите да си платиш в кеш, иначе ако ще е на изплащане от магазин, както ти е най-изгодно, а D90 също не е лоша машина, в крайна сметка)
редактирано, след забележка на sirkhann
Публикацията е редактирана (13-08-12 11:09)
|
|